Skip to main content

Spelbolag utan svensk licens

Har du stött på spelbolag utan svensk licens? Ibland har de annat att erbjuda än spelbolagen med svensk licens. Du behöver dock inte vara orolig. Så länge sajten har en licens är den säker att spela på. På den här sidan kan du läsa allt du behöver veta om spelbolagen utan svensk licens.

spelbolag utan svensk licens

Bästa bettingsidor utan svensk licens

Våra experter har testat alla de bästa bettingsajterna på nätet utan en svensk licens. De har kollat in utbudet som erbjuds. De har också sett hur smidigt det är att komma igång med registrering, insättningar och så vidare. Kolla in den här listan som de har tagit fram med alla de bästa sajterna utan svensk spellicens.

Vad är ett spelbolag utan svensk licens?

spelbolag svensk licensFör att förstå vad ett spelbolag utan svensk licens är bör du först veta vad ett spelbolag med svensk licens är. Sedan 2019 finns en svensk spellicens. Innan dess var det licenser från andra länder som gällde. Den svenska licensen ges ut och kontrolleras av Spelinspektionen. Detta innebär att bettingsajterna med den här licensen måste följa alla de svenska spellagarna. Även andra länder har spellagar. Den största skillnaden är att svenska bettingsidor begränsar sina spelare på flera sätt. Du kan alltså inte spela hur mycket du vill på dessa sajter.

Det är viktigt att komma ihåg att ett spelbolag utan svensk licens inte är ett spelbolag utan licens. Det innebär bara att bolaget inte har licensen från Spelinspektionen. Bolaget har en licens från en annan spelmyndighet istället. Du ska självklart bara spela på sajter med en licens. Annars vet man aldrig vad som kan hända. Alla licenser garanterar säkert spel, oavsett vilket land licensen kommer från. Säkerheten innebär till exempel att alla personuppgifter och andra känsliga uppgifter krypteras, så att ingen obehörig ska kunna komma åt dem. Dessutom är alla överföringar av pengar helt säkra.

De odds som erbjuds av bookmakernOddsen som erbjuds av bookmakers utan svensk licens är inte lika bra som med licens. De bookmakers som inte har en svensk licens betalar vanligtvis ingen skatt på sina intäkter från Sverige. Anledningen till detta är att spelarna slutar med att betala skatt oftare än företaget självt.
Utbudet av marknader som erbjuds av bookmakernMånga onlineföretag både A och utländska erbjuder svenska kunder odds till lägre kostnader än de som tillhandahålls av den lokala bettingbranschen, vilket gör det lättare för snabbfotade nätshoppare att undvika att betala för mycket eller förlora några pengar på grund av dåliga odds eller felaktiga utbetalningar.
De insättnings- och uttagsalternativ som erbjuds av bookmakernDe insättnings- och uttagsalternativ som erbjuds av bookmakers utan svensk licens är inte lika bra som med licens. De bookies som inte har en svensk licens kanske inte erbjuder alla samma insättnings- och uttagsalternativ som de som har en svensk licens.
Kundtjänst som erbjuds av bookmakernKundtjänsten hos bookmakers utan svensk licens är inte lika bra som hos bookmakers med licens. De bookmakers som inte har en svensk licens kanske inte erbjuder samma kundservice som de som har en svensk licens.

Så spelar du på en spelsida utan svensk licens

Om du brukar spela på bettingsidor med svensk licens så undrar du kanske hur man gör för att registrera sig på sajter som inte har svensk licens? Faktum är att skillnaderna inte är så stora, men låt oss gå igenom stegen för alla som är nya på det här med betting online.

Steg 1: Klicka på registreringsknappen

1 ikonFör att sätta igång och spela behöver du registrera dig på en spelsajt. Det går oftast snabbt och enkelt. Du brukar behöva fylla i ditt namn och var du bor. Bettingsindan kommer också att be dig fylla i ditt personnummer.

Steg 2: Skapa din profil

2 ikonNär du fyllt i dessa uppgifter kan du behöva uppge ett användarnamn. I en del fall använder du dig av din e-mailadress. Du kommer också att behöva välja ett lösenord. Tänk på att välja ett som är svårt för andra komma på.

Steg 3: Sätt in pengar på ditt konto

3 ikonEftersom det är en spelsida utan licens i Sverige behöver du inte BankID för att kunna spela. Vem som helst kan spela. Sätt helt enkelt in lite pengar på ditt konto med den betalningsmetod som du föredrar.

Steg 4: Börja satsa

4 ikonSå snart du har satt in pengar på ditt konto kan du hämta din välkomstbonus och använda den för att betta på dina favoritsporter och olika lag. Glöm inte bort att kontrollera om det finns några tillgänliga bonusar utan insättning.

Vilka insättningsmetoder är tillgängliga hos spelbolag utan svensk licens?

Spelbolag utan licens i Sverige kan erbjuda fler olika insättningsmetoder än spelbolag med licens i Sverige. På de svenska sajterna är det till exempel förbjudet med Bitcoin och andra kryptovalutor. Det är endast tillåtet att spela med svenska kronor. Om du har Bitcoin kan du däremot spela med det hos bettingsajter som har någon annan licens än den svenska. På svenska bettingsidor är det dessutom inte tillåtet med spel mot faktura. Även detta är tillåtet på olicensierade spelsajter. Andra alternativ som erbjuds är bland andra Visa, Mastercard, Trustly, Skrill, Neteller och Zimpler. Här berättar vi lite mer om var och en av metoderna.

Visa & Mastercard

visa ikonMer eller mindre varenda svensk har någon gång använt sig av Visa och Mastercard. Det är det vanligaste sättet att handla med i en affär. Även på nätet är det riktigt praktiskt. Det är bara att fylla i kortnumret och övriga uppgifter, så görs betalningen direkt. Du behöver aldrig vara orolig för att fylla i dessa uppgifter. Alla överföringar är helt säkra och alla uppgifter krypteras, så att ingen kan komma åt dem.

Det finns egentligen två nackdelar med konto-, bank- och kreditkort. Den ena nackdelen är att vissa bettingsajter tar ut avgifter vid användning av kort. Det kan verka som en liten avgift på någon eller några procent. Om du spelar mycket kan det dock tyvärr bli ganska mycket.

Den andra nackdelen är vid uttag. Om du väljer att ta ut pengar via kort kan du behöva vänta några dagar tills pengarna kommer in. Med andra metoder kan uttag gå direkt.

Trustly

trustly ikonEn metod som går direkt är Trustly. Detta är egentligen samma som en banköverföring, bara att det sker online. Förutom att pengarna överförs direkt är en annan fördel att det är en otroligt säker metod. Du gör egentligen dina insättningar och uttag med tre lager av säkerhet. Det ena lagret är spelbolagets säkerhet. Det andra är internetbankens säkerhet. Det tredje lagret är Trustlys egen säkerhet. Kan det egentligen bli säkrare än så?

Skrill & Neteller

neteller ikonMånga som bettar på nätet gillar e-plånböcker. Även här går alla överföringar direkt till och från din e-plånbok. Den anledning att många gillar just e-plånböcker är att du inte behöver uppge några känsliga uppgifter. Även om all info krypteras kan det kännas tryggare att slippa knappa in kortnummer och liknande.

Det finns flera olika e-plånböcker. De mest populära inom spel på nätet är Skrill och Neteller. En annan mycket stor e-plånbok är PayPal. Det går att använda den på en del bettingsajter, men inte hos lika många som Skrill och Neteller.

Zimpler

zimpler ikonZimpler är också en typ av e-plånbok. Det som utmärker den från de andra är att det även går att finansiera sitt Zimpler-konto med en fakturabetalning. Detta är som sagt inte tillåtet med sajter med svensk spellicens. Däremot kan du göra det hos spelbolag utan svensk licens. Det är viktigt att fundera över hur mycket pengar du ha råd att spela med. Spela bara med den summan. Du vill såklart inte behöva dra på dig betalningspåminnelser och så vidare. Detta kan bli riktigt dyrt i längden, så undvik det till varje pris. Tänk på att du kan lyckas betta rätt och vinna. Du kan däremot också ha otur just för dagen och förlora dina satsningar.

Bonusar på betting utan svensk licens

Hos bettingsajter utan svensk licens har du möjlighet att få många olika bonusar. Hos spelbolag med den svenska licensen är det endast tillåtet med en enda bonus för nya spelare. Det finns också olika begränsningar för denna bonus. När du spelar hos bettingsidor utan svensk licens kan du däremot ta del av en hel massa olika bonusar. Visste du att det till och med finns möjlighet till bonus utan insättning? Läs mer om de olika typerna här.

Olika typer av bonusar

Rent allmänt betyder en bonus att du får extra pengar att satsa med. Det kan faktiskt dryga ut spelkassan riktigt mycket. Tänk bara på att bonusar kommer med regler och villkor. Läs dem innan du börjar spela med bonusen. Att förstå villkoren eller inte kan vara skillnaden mellan att kunna ta ut eventuella vinster eller inte! Villkoren omfattar bland annat vilka betalningsmetoder som tillåts, vilka bet du får använda bonusen till, vilket omsättningskrav som finns och hur lång tid du har på dig.


Bonus utan insättningskrav

Riktigt schyssta bettingsajter kan ibland dela ut en bonus utan insättningskrav. Detta betyder att du får en bonus utan att du behöver sätta in några pengar först! Det kan antingen vara vid registreringen hos en sajt eller vid ett senare tillfälle. Med tanke på att spelbolaget inte kräver någon insättning av dig är denna bonus oftast ganska liten.


Insättningsbonusar

Insättningsbonusar är istället bonusar där det krävs en insättning. Om det är vid din första insättning någonsin hos en bettingsajt kan det även kallas för en välkomstbonus. I vanliga fall matchar spelbolaget din insättning. Du kan till exempel få en bonus på 100 %. Detta innebär att du får lika mycket extra i bonus som din insättning. Låt oss säga att du sätter in 500 kronor. Då får du 500 kronor i bonus. Om du istället sätter in 1 000 kronor får du 1 000 kronor i bonus. Det finns alltid en maxbonus. Om maxbonusen exempelvis är 2 000 kronor kan du aldrig få mer än så – oavsett hur mycket du sätter in.

Procentsatsen på bonusen är inte alltid 100 %. Det kan till exempel vara en 50 % bonus eller till och med en 200 % bonus. Rent allmänt får du i alla fall en större bonus ju mer du sätter in. De allra största bonusarna är VIP-bonusar. Dessa ges till de spelare som verkligen spelar för mycket pengar.


Free bets

Free bets är egentligen samma sak som en bonus. En skillnad är dock att free bets endast kan användas för betting. De sajter som erbjuder både betting och casino kan ibland låta spelarna välja om de vill använda sin bonus på betting eller casino. Free bets däremot går endast att använda när du satsar på sport eller annan betting. Kolla in reglerna för free bets noggrant. Ofta behöver du till exempel använda hela summan på en enda gång.


Bonus utan omsättningskrav

Den allra bästa bonusen av alla är en bonus utan omsättningskrav. Innebörden av detta är att du kan ta ut eventuella vinster utan några problem eller restriktioner. Du behöver för det mesta bara satsa för den summa du satte in för att få bonusen. Mer än så krävs dock inte. Detta är verkligen en stor fördel. På alla andra bonusar, det vill säga de med omsättningskrav, krävs det nämligen ofta att du sätter in och spela med ganska mycket pengar. Detta gör tyvärr att det inte alltid lönar sig att ta ut eventuella vinster. Det kan också bli en summa som är större än den summa du hade tänkt spela för. Så länge det är en bonus utan krav på omsättning slipper du detta. Då är alla eventuella vinster dina att ta ut direkt om du vill!

Hur man väljer en bra sida med betting utan licens

Det är inte alltid så lätt att veta var man ska satsa sina pengar. Till skillnad från exempelvis casinospel är betting på riktigt – från första satsningen. Du kan visserligen ibland få en bonus att börja med, men du kan aldrig satsa gratis. I valet av vilken bettingsajt du ska spela på föreslår vi att du kollar på licensen, bonusarna, utbudet av sporter, livebetting, oddsen, funktionerna, navigeringen, möjlighet till betting på mobilen, kundtjänsten med mera.

Om du tycker att det verkar lite jobbigt att kolla allt detta själv kan du ta hjälp av recensioner. Du kan hitta recensioner av de olika spelsajterna på flera ställen på nätet. De bör innehålla den här informationen eller i alla fall den mesta av den. Det ger dig en bra start när du är ute efter den bästa sajten för dig. Sedan är det bara att testa och se om du i själva verket gillar den!

Licensen

Det faktum att en bettingsajt inte har en svensk licens betyder som sagt inte att den inte har någon licens alls. Om du ser en sajt helt utan licens ska du absolut inte spela där. Då vet du aldrig vad som kan hända. Om du däremot hittar en sajt med licens från exempelvis Malta är det helt okej. Maltas spelmyndighet ställer höga krav på spelbolagen vad gäller säkerheten, arbete mot finansiering av kriminell verksamhet och så vidare. Detta gör bland annat att dessa spelbolag behöver ”lära känna” sina spelare. Detta märker du på att de ber dig bekräfta din identitet. För detta kan du behöva skicka in kopior på pass och liknande. Du behöver dock inte oroa dig. Dessa dokument hamnar aldrig i fel händer.

Bonusarna

Något annat som kan vara bra att jämföra är bonusarna. Kolla inte bara på välkomstbonusen. Det kan vara mer avgörande om du kan få fler bonusar längre fram. Kom också ihåg det vi skrev om tidigare. Det är inte bara storleken på bonusen som avgör om den är bra eller inte. Bonusens villkor kan ofta ha större betydelse. Du måste kunna använda bonusen i den typen av betting som du sysslar med. Dessutom vill du säkert kunna få ut eventuella vinster, eller hur? (Som en sidonotering kan vi nämna att du alltid kan låta bli att hämta bonusar. En del spelare föredrar att spela utan bonusar idag. Om du inte förstår hur du ska gå tillväga för att inte hämta en bonus kan kundtjänsten på sajten hjälpa dig.)

Utbudet

Givetvis måste du titta på vilket utbud av sporter och så vidare som finns på sajten. Alla bettingsajter erbjuder de största sporterna som fotboll, ishockey, basket, tennis och handboll. Om du gillar någon mer ovanlig sport måste du däremot se om den finns med. Detsamma gäller om du är intresserad av vissa specifika inhemska ligor. Du kan spela på alla stora turneringar som OS, VM och EM på alla sajter.

spelbolag utan svensk licens baerbar dator

Kvinna söker på internet efter spelbolag utan svensk licens.

Det är dock inte säkert att alla spelbolag utan svensk licens erbjuder betting på exempelvis Allsvenskan. Om du, som de flesta svenskar, ändå helst satsar på internationella ligor som Champions League och Europa League, hittar du däremot dessa på nästintill alla sajter.

Livebetting

Om du gillar att betta live bör du kolla efter bästa livebetting sidan. Live betting är riktigt spännande. Det betyder att du bettar under tiden matchen pågår. (Motsatsen kallas ofta för pre match, det vill säga före match.) För den allra mesta spänningen kan du ibland satsa på livebetting under tiden du följer matchen via live streaming. Olika sajter har olika regler för vem som kan komma åt live streamingen. Hos en del spelbolag krävs det att du satsar på den aktuella matchen för att kunna se den. Hos andra räcker det att du har pengar på ditt spelkonto. Kolla vad som gäller på den bettingsajten du vill spela på.

Oddsen

Du kanske tror att oddsen är lika höga på alla sajter. Då har du fel! De är ganska lika, men om du satsar en slant och vinner kan även en liten skillnad ha stor betydelse. Vi råder dig att göra en oddsjämförelse innan du satsar dina pengar. Några av de bästa spelbolagen kör också med förbättrade odds på vissa utvalda matcher och resultat. Om du satsar och vinner kan vinsten då bli betydligt större än hos de andra sajterna. Kolla in de olika sajterna och se vilka satsningar de marknadsför med boostade odds för tillfället. En del sajter har ett sådant erbjudande i veckan, medan andra kan erbjuda flera stycken varje dag!

Övriga funktioner

Förutom live betting och boostade odds finns det också andra funktioner hos vissa spelbolag. En del kör till exempel med något som kallas för Bet Builder. I den här funktionen kan du bygga dina egna kombinationsspel. Du kombinerar olika satsningar för ett spel som passar just dig. En annan funktion är cashout. Med cash out har du möjlighet att stoppa din insats innan slutresultatet är färdigt. Om ditt lag är på väg att vinna får du på så sätt ut din vinst i förtid, utan att riskera att det andra laget till slut tar revansch och du förlorar på din insats. Om ditt lag är på väg att förlora kan du få ut en del av din insats i förtid och inte förlora hela. Kolla de exakta villkoren och se vilka satsningar som tillåter cashout.

Navigeringen

När du ska satsa på nätet är det viktigt att det är lätt att navigera sajten. Det har ingen större betydelse om det är nya bettingsidor eller lite äldre. Det som avgör är istället hur de är designade. Du måste kunna hitta fram till dina favoritmarknader snabbt. Hos en del sajter kan du välja dina favoritsporter, -ligor, -serier eller liknande. Då kommer de upp först. Detta är väldigt praktiskt. Du slipper scrolla och scrolla tills du hittar det du letar efter.

Betting på mobilen

Alla spelbolag erbjuder idag betting på mobilen. Hos många har du valet mellan deras mobilsajt och en app. Testa gärna appen! Enligt vår erfarenhet finns det stora fördelar med att betta i en app. Förutom att det ofta är tydligare än på en mobilsajt kan en app erbjuda fler funktioner. I en app kan du till exempel få notifieringar. Du ställer givetvis in själv vilken sorts notifieringar du vill ha. Låt oss säga att du har satsat på en match.

betting på mobilen unibet

Unibet: Betting på mobilen.

Då kan du be att få ett meddelande varje gång det händer något viktigt i matchen. Gör något av lagen mål? Blir det ett rött kort? Du får ett meddelande varje gång! På så sätt kan du följa matchen utan att egentligen behöva se den. Enligt utvecklingen i matchen kan du också välja att lägga ett live bet, när du ser åt vilket håll matchen verkar gå.

Kundtjänsten

Det är väldigt viktigt att kundtjänsten på en bettingsajt är bra. Med tanke på att det är ett spelbolag utan svensk licens kan du inte förvänta dig kundtjänst på svenska. Däremot kan du förvänta dig trevlig, lättillgänglig personal som gärna hjälper till. Vi föredrar när det går att kontakta kundtjänsten dygnet runt via live chatt. Vad föredrar du, live chatt, e-mail eller kanske telefon? Tänk bara på att utlandssamtal i vissa fall kan bli ganska dyra. Chatt och e-mail är däremot gratis. Det är också avgörande att kundtjänsten finns på plats under de tider du behöver dem. Om du alltid spelar kvällstid behöver de kanske inte vara tillgängliga dygnet runt, så länge de är där när du behöver dem.

Spela lagom

Något som en del ser som en risk hos spelbolag utan svensk licens är att spela för mycket. Dessa spelbolag har inte samma hårda krav på ansvarsfullt spelande som spelbolag med svensk licens. Du kan dock själv göra mycket för att spela lagom mycket. Här kommer våra tips.

Ställ upp en budget

Börja med att fundera över hur mycket pengar du vill lägga på ditt spelande. Kom ihåg att det aldrig finns några garantier för att du ska vinna. Du kanske vinner en liten slant, men du vet aldrig. Därför ska du bara spela med så mycket pengar som du har råd att förlora. Fundera över vad som passar dig bäst, att sätta en budget per dag, vecka eller månad?

När du har en budget gäller det bara för dig att hålla dig till den. Försök aldrig spela tillbaka förluster. När pengarna är slut för spelande för dagen, veckan eller månaden slutar du att spela.

Känn också efter om det fortfarande är roligt och spännande att betta. Om det på något sätt känns som ett måste eller ett tvång är det dags att sluta. Logga i så fall ut från ditt spelkonto och gör något annat en stund.

Betting utan Spelpaus

Hos spelbolag med licens i Sverige finns något som kallas för Spelpaus. Detta är ett register, där svenskar kan anmäla sig för att inte kunna spela mer. Spelaren väljer själv en avstängning på allt från en månad till minst ett år. En avstängning där kan inte avbrytas i förtid. Avstängningen gäller dock bara på spel med licens i Sverige. (Som en sidonotering kan vi nämna att det är för alla typer av spel, det vill säga även casino, trav med mera, både online och offline.) På spelbolag utan svensk licens gäller alltså inte en avstängning hos Spelpaus, utan det går att spela ändå.

Risker med betting utan SpelpausRisken med betting utan Spelpaus är såklart att någon med ett spelberoende eller missbruk fortsätter spela. Det finns dock en lösning på detta. Hos alla bettingsajter, även de utan licens i Sverige, går det att stänga av sig själv. Den enda skillnaden är att en avstängning i så fall endast gäller på den sajten och inte på andra.
Spelpaus på utländska spelbolagUtländska spelbolag omfattas som sagt inte av Spelpaus. Om du skulle vara intresserad av att stänga av dig själv hos ett utländskt spelbolag kan du göra det direkt hos dem istället. Kolla under deras sida om ansvarsfullt spelande. Om du inte hittar infon där, så kolla in FAQ-sidan eller kontakta personalen på kundtjänsten. Vanligtvis går det att blockera sig själv under en kort period eller tills vidare.

Sammanfattning

sammanfattning ikonDet finns många bra sajter med betting utan svensk licens. Du behöver inte vara orolig för att det är spelsidor utan svensk licens. Så länge det finns en annan godkänd licens, till exempel den från Malta Gaming Authority, vet du att allt går säkert till. Det är lagligt att spela hos spelbolag utan licens. Då får du dessutom chansen till mer än en bonus. Även om det är en sajt utanför Sverige slipper du betala skatt på dina vinster om det är en licens inom EU. Se till att spela lagom, så kan du få det riktigt roligt!

FAQ

När man talar om att spela på ett spelbolag utan licens menar man sidor utan svensk licens. Det kan vara betting utan svensk licens eller casino utan svensk licens. I vilket fall som helst kan sajten ha en licens från en annan myndighet, till exempel Malta Gaming Authority. Det betyder att sajten ändå är säker, bara att den inte följer alla regler som de med en svensk licens behöver följa.
Fördelar med betting utan svensk licens är att du kan spela hur mycket du vill, även med en avstängning på Spelpaus. Du kan också få många bonusar, free spins och så vidare – utan begränsning. Dessutom kan du ibland komma åt marknader som inte erbjuds på de svenska bettingsajterna. Nackdelar med betting utan svensk licens är framförallt att risken möjligtvis är något större att spela för mycket. Detta kan du dock för det mesta kontrollera bra själv.
Så länge det finns någon licens är du säker. Den största risken jämfört med sajter med den svenska spellicensen är att spela för mycket. Utländska spelbolag omfattas nämligen inte av Spelpaus. Så länge du ser till att spela lagom mycket är det dock inga problem. Även hos dessa spelbolag kan du såklart blockera dig själv om det skulle behövas.
Alla spelsidor utan svensk licens är öppna för den som anmält sig hos Spelpaus. Detta gäller både sajter utan den svenska spellicensen som erbjuder betting och casinon utan licens. Om du väljer att spela hos dessa sajter bör du bara vara lite extra försiktig med att spela lagom mycket.
Nej, Pay n Play casino eller betting är inte möjligt hos ett spelbolag utan svensk licens. På dessa måste du registrera ett konto innan du kan sätta in pengar. Pay n Play fungerar nämligen med BankID och det är endast tillgängligt under licens på den svenska marknaden. På de flesta spelsajterna går det ändå att komma igång ganska snabbt och börja spela.
Du kan sätta in pengar och ta ut pengar på många sätt. Många spelbolag godkänner ett stort antal olika betalningsmetoder. Visa och Mastercard accepteras mer eller mindre överallt. Det finns också några e-plånböcker som är populära, såsom Skrill och Neteller. Vissa bettingsajter godkänner även PayPal, Zimpler, Paysafecard med mera.
Det finns alltid kundtjänst hos sajterna. Den kan du oftast kontakta via live chatt och e-mail. Ibland går det också att ringa dem. Hos utländska spelbolag får du för det mesta nöja dig med hjälp på engelska och inte svenska. Innan du kontaktar dem kan du se om det finns en sida med vanliga frågor. Oftast finns en sådan FAQ-sida. Där kan du hitta svar på frågor som många spelare ställt före dig.
Om du behöver betala skatt på dina vinster eller inte beror på var sajten har sin licens. Om det är ett land inom EU är det skattefria vinster. Om det är ett land utanför EU måste du skatta för eventuella vinster. Det kan vara smart att ta reda på detta innan du börjar spela. Om du behöver skatta och missar detta kan det nämligen få förödande konsekvenser.


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]