Skip to main content

Cashout

Använd en cash out för attt minska dina risker. Om du vill veta mer om hur en cashout kan göra dig till en bättre spelare är det här guiden för dig. Läs vidare för mer information om hur du kan stänga spel och öka avkastningen.

cash out

Lista bäst spelbolag med cash out

Om du vill hitta en bra cash out ger vår lista dig den rätta starten. Våra spelexperter har nämligen utvärderat och rankat de bästa alternativen idag. Genom att välja en rekommenderad cashout från vår lista kan du få ut mesta möjliga avs spelfunktionen.

Så har vi bedömt cash out-bonusarna

Dagens bettingbolag erbjuder många olika alternativ. Därför har våra spelexperter gått igenom en rad olika faktorer som påverkar din cashout. Därför kan du alltid vara säker på att våra rekommenderade spelbolag erbjuder bästa möjliga spelupplevelse.

Funktioner

1 ikonFörst och främst utvärderas vilka funktioner som erbjuds av spelbolaget. Du ska kan välja mellan funktioner som delvis cash out och automatisk cash out – allt utifrån vad som passar dig bäst. Därför bedömmer vi alltid funktionerna som spelbolaget erbjuder.

Regler och villkor

2 ikonGivetvis utvärderas även regler och villkor för din cashout. De bästa spelbolagen erbjuder schyssta regler och villkor vilket gör att du får ut mesta möjliga av din cashout. Dessutom är det viktigt att reglerna alltid är tydligt presenterade på hemsidan

Sportutbud

3 ikonPå vilka sporter och marknader kan bonusen cashout användas? Det är så klart viktigt att det finns ett brett utbud av sporter. Kan du till exempel använda en cash out på de stora fotbollsligorna? Och hur ser det övriga utbudet ut på spelbolaget i fråga?

Plattform

4 ikonEn snabb och smidig plattform givetvis också ett krav för att hamna på vår lista. För oss är det ett måste med en smidig och en enkel sida med användarvänliga funktioner alltid finns tillgänlig för spelarna- och givetvis ska cashout fungera lika enkelt på mobilen.

Vad är cash out?

Det kan gå snabbt i sportens värld. Vad som först kan ha verkat harvara en säker match kan plötsligt vända. Ett topplag kan prestera sämre än väntat , och en underdog kan plötsligt vända en match. Detta är en del av charmen med att betta på till exempel fotboll och ishockey.

Samtidigt innebär det är ju en risk. Vad som skulle vara en säker satsning kan plötsligt vända. Och det här som en cashout kommer in – med den är det nämligen möjligt att stänga matchen i förväg.

Exempel på cashout

Låt oss ta ett exempel för att tydliggöra hur du kan använda dig av cash out. Låt oss säga att du har spelat på att det blir en vinst för hemmalaget. Storfavoriterna är i bra form och allt tyder på att det ska bli en vinst. Fast när det är bara i 15 minuter kvar så kvitterar oväntat bortalaget. Dessutom plockas en av toppspelarna ut från planen.

Du inser att det troligtvis inte kommer att bli en vinst för din del. Normalt sett så skulle detta ha inneburit en förlust – det vill säga : du skulle ha förlorat den insats som du hade gjort.

Om du däremot väljer att ha en cashout så kan du nu välja att stänga spelet. Du kommer då att få en del av det pengar som du annars skulle ha förlorat tillbaka. Du får inte tillbaka hela summan men en del av den.

Hur kan en cash out funktion minska riskerna?

Genom att använda cash out så kan du alltså minska riskerna. Du riskerar ju inte att förlora en lika stor summa om du väljer funktionen out. Och det är skälet till att många spelare väljer att använda sig spelfunktionen då de bettar.

Olika typer av cash out

Cash out är en populär form av funktion som erbjuds på många spelbolag. Fast faktum är att cash out funktionen erbjuds i flera olika former. Vi ska gå vidare med att titta på de vanligaste typerna som du kan hitta på ett spelbolag med cash out.

Cash Out Betfair Ipad

Betfair: Cash Out på Ipad

Hur fungerar delvis stängning?

En funktion är till exempel det som kallas för en delvis stängning. Denna kan du använda för att minimera förlusterna vid spelandet men du gör endast en delvis stängning.

En delvis cash out betyder att du stänger delar av insatsen – men inte hela.

Du kan inte få tillbaka hela beloppet med delvis cash out men minska riskerna när du spelar på spelbolag med svensk licens.

Hur fungerar automatisk cash out?

En annan praktisk funktion är det som kallas för en automatisk cash out. Det innebär allstå att du gör en aumatiskt stängning. Du bestämmer i förväg ett specifikt stängningsvärde.

Så snart detta har uppnåtts så kommer alltså matchen att stängas helt automatiskt. Om du använda funktionen automatisk cash out så läggs beloppet automatiskt tillbaka på ditt konto.

När ska man använda cash out?

Även om det alltså är möjligt att använda cash out på flera nya bettingsidor uppstår frågan när man egentligen ska använda funktionen med t.ex. delvis cash out?

Ska man försöka vänta så länge som möjligt – eller tidigt agera? Det som är viktigt att veta är att värdet som din cash out kommer att förändras under spelets gång. Det betyder alltså att spelsituationen påverkar hur mycket som du får tillbaka. Det här kan alltså jämföras med hur live betting fungerar.

Så beräknas värdet för en cash out

Värdet på den cash out beräknas med hjälp av två olika faktorer. Den första avser den möjliga vinsten och den andra faktorn är det nya oddset.

Låt oss säga att du har valt att satsa 100 kr och oddset ligger ligger på 4,0. Om du skulle ha turen att vinna så skulle du alltså få en vinst på 400 kr. Fast vid halvlek så har läget i matchen ändrats. oddser ligger det inte längre på 4,00 utan på 2,00.

Om du väljer att använda cash out funktionen så betyder det att uträkningen alltså kommer att baseras på den potentiella vinsten och det nya oddset . I det här fallet så skulle det betyda att 400 kr (din potentinitella vinst) divideras med 2 (det nya oddset). I det här fallet så landar det summan alltså på 200 kr.

Spelbolaget kommer även ta ut en mindre avgift när du använder dig av funktionen. Denna ligger ofta mellan 3 och 5 %. Det betyder alltså att summan i fallet ovan skulle räknas av från de 200 kronorna. Om spelbolaget erbjuder cash out är det alltid viktigt att innan matchen kontrollera hur höga avgifterna är. Fullständiga regler och villkor ska alltid anges på hemsidan.

Gör en avvägning

Du måste därför alltid göra en avvägning om du väljer att stänga ett spel. För även om du använder en cash out funktion, som alltså minskar riskerna, så kan matchen trots det riskerar att vända. Om du har valt att använda cash out funktionen, går du miste om de matchhändelser som sker efter att du har aktiverat cash out funktionen.

Även om du minimerar eventuella förluster så går du alltså även miste om eventuella vinster. Det är som sagt är det viktigt att försöka läsa spelet och alltid göra en avvägning för att på så sätt kunna använda cash out funktionen till sin fördel.

Hur du använder cash out till din fördel

Funktionen cash out kan alltså användas på flera sätt. Fast hur går man till väga när man ska man aktivera en cash out? Vi visar hur du går till väga.

Aktivera cash out

Innan matchen börjar måste du alltså välja att lägga till cash out på dina spel. Kontrollera fullständiga regler och villkor innan matchen börjar. I vår lista hittar du flera svensla spelbolag som erbjuder cashout till sina spelare.


Aktivera funktioner

Välj om du vill ha till exempel en automatisk cash out. Det finns vi redan sett flera olika typer av cashout – och alla har olika fördelar. Jämför de olika funktionerna och välj den som passar bäst.


Följ matchen

Om du inte har valt en automatisk cash out krävs att du följer matchen. En stor fördel är då om ett spelbolag erbjuder live streaming. Då kan du följa matchen direkt via hemsidan.


Välj cash out

Om du gör bedömningen att cash out kommer minska en förlust väljer du att ta ut din cash out. Tänk på att oddset färändras under matchen vilket även påvekar din cashout.

Varför erbjuder betting bolag cash out?

Cash out kan alltså ge dig som spelare många fördelar. Och skälet till att svenska bettingsidor väljer att erbjuda tjänsten är helt enkelt att locka kunder.

Genom att erbjuda cash out så kan spelbolaget gerdig flera bettingmöjligheter. Funktionen är efterfrågad och de flesta spelbolag har därför valt att introducera cash out.

Däremot så kan det finnas stora skillnader i hur cash out fungerar och därför är det alltid viktigt att kontrollera regler och villkor innan man väljer att använda sin cash out.

Så förändrar cash out det ursprungliga oddset

Något som är viktigt att veta är att det ursprungliga oddset kommer att förändras om du väljer att stänga ett spel. Därför är det viktigt att alltid kontrollera på vilken nivå som oddset ligger på innan man väljer att stänga ett spel.

Oddset kan ändra sig ända fram till den sista matchminuten. Därför är det viktigt att följa oddset för att se på vilka nivåer detta ligger. Vi ska titta på två olika exempel som visar hur oddset ändras när du använder dig av cash out. I det här fallet så utgår vi ifrån att du har spelat på ett slutresultat som är 2-2 och du har fått oddset 3,5.

Odds-exempel 1 med cash out

När fotbollsmatchen har pågått i 80 minuter så är resultatet 2-1. Om du nu väljer att stänga spelet så kommer du att få oddset 3.0. Det betyder alltså att du inte får ut hela beloppet som skulle det ha blivit ditt satsningen skulle ha lyckats.

Odds-exempel 2 med cash out

I vårt andra exempel så har det enbart gått 60 minuter av matchen. Nu är matchbilden en helt annan och det är ett andra målet kommer redan i den 60:e matchminuten. Resultatet är nu 2-2 och oddset ändras då till 2,2. Fast eftersom oddset är relativt lång tid kvar till slutsignal så kan det vara en smartare idé att vänta med att stänga spelet eftersom vi kan förvänta oss att oddset kommer att fortsätta att stiga ju närmare matchen slut vi kommer.

För- och nackdelar med cash out

Givetvis så har alla typer av spelfunktioner sina för- och nackdelar. Vad karaktäriserar just cash out? Våra spelexperter har satt samman en lista med de viktigaste för- och nackdelarna.

Fördelar

 • Genom att använda cash out så kan du minska riskerna vid spelandet.
 • Cash out är en funktion som minimerar eventuella förluster.
 • Om du använder cash out så får du tillgång till pengarna direkt.

Nackdelar

 • Spelbolagen kommer ta en ut en extra avgift om du aktiverar cash out.
 • Du kan stänga spelet i fel läge och missa en vinst.
 • Krävs att du har kunskap om odds-utvecklingen.

Tips: då kan du använda en cash out

Som vi redan har nämnt så är det viktigt att alltid göra en avvägning. Att använda en cash out kan innebära att man undviker tråkiga förluster. Fast samtidigt så kan det också innebära att man ångrar sig. Kanske vände matchen redan efter att man har valt att stänga sitt spel?

Det finns inga fasta regler som säger när det är läge att stänga ett spel. Men vi ska ge dig några allmänna grundregler som du kan använda dig av för att göra ditt val lite enklare.

Stänga spelet om du är på väg att förlora

Om du får tydliga indikationer på att du kommer att förlora så kan det vara läge att stänga spelet. Kanske har laget presterat dåligt under hela matchen. Ingenting tycks fungera på planen och det tycks osannolikt att laget faktiskt ska kunna vända läget. I sådana fall så kan du välja att stänga ett spel och på så sätt minimera den förlust som du annars skulle ha gjort.

Stänga spelet vid plötsliga ändringar

Det mesta kan som sagt hända i sportens värld. Om ett lag plötsligt drabbas av en utvisning så kan det vara läge att stänga spelet. Detta om du tror att utvisningen medför att laget inte längre ha någon chans att vinna.

Hur stänger jag spelet och får ett bra oddsvärde?

Oddset kommer ju att förändra sig under matchens gång. Om det händer något oväntat i matchen så kommer det garanterat att påverka dess odds på alla bettingsidor. Om toppspelaren till exempel plockas ut från planen så kommer garanterat även oddset att återspegla detta.

Annonsering av Bwin för Cash Out

Annonsering av Bwin för Cash Out

Fast hur ska man då tänka på när det gäller odds och att stänga ett spel? Ett tips är att alltid ta utgångspunkt i det ursprungliga oddset. Det vill säga det odds som du fick när du valde att starta spelet.

Låt oss säga att valde att göra ett bet på 100 kr och fick ett odds på 3,0. För närvarande så tycks det som att det skulle göra en vinst på 20 kr. Fast du är inte nöjd med hur spelet ser ut och funderar då på att välja att stänga spelet. Nu har oddset sjunkit till 1,80. Det betyder att du istället skulle vinna 8 kr. Och här är det som sagt viktigt att göra en avvägning. För kanske så blir det trots allt ingen vinst – och då kan det vara bättre att plocka ut 8 kr i vinst än ingen vinst överhuvudtaget.

Cash även vid singelspel och kombinationsspel

Numera så är det möjligt att använda sig av cash out vi både singelspel och kombinationsspel på bettingsidor med svensk spellicens. Kombinationsspel betyder det alltså att du lägger samman flera olika matcher.

Om det till exempel gäller fotboll så kan du inte bara spela på 1×2 utan även på flera olika marknader, till exempel antal mål och antal hörnor i matchen. Och du har givetvis möjligt att stänga matchen även när det gäller kombinationsspel vilket ger dig som spelare stor frihet.

Vilka spelbolag har bäst cash out?

De flesta av spelbolagen erbjuder någon funktion form av cash out. Fast däremot så kan det finnas stora skillnader i utbudet. Nedan går vi igenom de viktigaste faktorerna när du väljer ett spela med cash out. Och tänk på att det bettingsidor som du hittar i vår lista alltså uppfyller samtliga av de krav som vi ställer på bettingsidor med cash out!

Utbud av cash outVariationerna är stora när det gäller utbudet av cash out. Medan vissa enbart erbjuder ett fåtal matcher med funktionen cash out så erbjuder andra ett brett utbud av spelbara matcher med cash out. Det bästa spelbolagen kan alltid erbjuda ett mångsidigt utbud som passar många typer av spelare.
Avgifter?Som vi redan har kikat på så tar de flesta bettingsidor ut en avgift för cash out. Denna kommer räknas bort från den summa som du får när du väljer att stänga spelet. Ju lägre denna summa är desto bättre är det för spelaren.
Automatisk stängningDu har som sagt även möjlighet att använda dig av funktionen automatisk stängning. Kontrollera om den här funktionen finns tillgänglig på ditt spelbolag.
FunktionalitetDet är även viktigt att funktionerna fungerar på ett smidigt sätt. Användarvänligheten har garanterat alltid upp betyget. Dessutom är det självfallet även ett stort plus om spelbolag het erbjuder live streaming så att du enkelt kan både följa och stänga det akuella spelet direkt via hemsidan

Spela med eller utan cash out?

Den gäller alltså att göra en avvägning om man ska välja att stänga spelet eller fortsätta spela. Fast vad är egentligen bäst? Vi har tittat på några viktiga faktorer som kan hjälpa dig på vägen.

Cash out

 • Du kan minimera förlust. (+)
 • Större valfrihet för spelaren. (+)
 • Du måste betala extra avgift. (-)
 • Stort fokus på oddsutveckligen och mindre underhållningsvärde. (-)

Utan cash out

 • Du slipper särskilda avgifer. (+)
 • Du kan njuta mer av spelet utan att göra strategiska beslut. (+)
 • Ej möjligt att minska ev. förluster. (-)
 • Mindre valfrihet för spelaren. (-)

Sammanfattning

sammanfattning ikonAnvända en cash out funktion kan ge dig många fördelar. I den här guiden har vi tittat närmare på spelbolag som erbjuder cashout. Vi har visat vad du ska tänka på innan matchen börjar och hur du kan använda dig av cashout innan matchen är slut – detta för att minska eventuella förluster.

De bästa spelbolagen erbjuder möjligheten att använda kanske på många spel och marknader. Och vill du vara säker på att välja ett spelbolag med bra funktioner kan vi rekommendera att du tar en titt i vår lista!

Frågor och svar

Cash out funktionen innebär att du kan stänga spelet i förtid.
De flesta har någon form av cash out funktion – men inte alla.
Det beror på det aktuella oddset.
Det innebär att stänger delar av oddset.


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]