Skip to main content

Asian handicap

Vill du komma igång och spela asian handicap? då är det här guiden för dig. Vi förklarar vad asian handicap är för något – och varför det här är en spelform som du inte ska missa.

Häng med i vår guide och upptäck hur du får chansen att få delar av insatsten tillbaka. Det här är strategierna du ska använda dig av oavsett om laget vinner eller spelar oavgjort.

asian handicap

Bäst spelbolag för Asian Handicap 2022

Vad är asian handicap?

Fast innan vi går vidare så ska vi gå igenom grunderna i asian handicap. För vad är egentligen asian handicap? Och hur kommer man igång med asiatiskt handikapp?

Innan man börjar spela så kan nog den här spelformen ge upphov till en hel del frågor. Tanken med asian handicap är att skapa jämnare förutsättningar mellan två olika lag och samtidigt ge dig chansen att få pengarna tillbaka.

Om ett favorittippat storlag möter mindre starkt lag så återspeglas detta i oddsen. Det är ett topptippade laget får då vanligtvis ett väldigt lågt odds, vilket gör att klassiskt 1X2-spel ofta väljs bort av spelarna.

Asiatiskt handikapp skapar nya möjligheter

Lösningen är då att istället använder sig av asian asiatiskt handikapp. Detta innebär att justeringar kommer att göras så att sannolikheten för två olika utfall nu istället blir ungefär lika stora.

Detta kan göras genom att man till exempel drar bort mål från en lagen – ett handikapp. I exemplet ovan så skulle det alltså innebära  att man drar bort ett antal mål från favoritlaget- och nu blir det plötsligt betydligt mer spännande att spela på matchen! Dessutom kan du använda detta handikapp för minska riskerna när du bettar.

Hur vi rankar asian handicap

Asian handicap erbjuds av flera svenska spelbolag. Fast på ska man egentligen tänka på i valet av spelbolag- och vilka har bäst asian handicap? I vår guide så har vi rankat det bästa alternativen. Och i vår utvärdering har vi utgått från ett antal viktiga faktorer.

asiatische handicap ipad campobet

Campobet: Asiatische-Handicap på Ipad.

Linjer asian handicapMångsidigt sportutbudBonusar asian handicapPlattformar för spelare
Kan spelbolaget erbjuda ett brett urval av spel på hela, halva och kvarslinjer?Inom vilka sporter erbjuds möjligheten att spela med asian handicap?Finns det särskilda oddsbonusar med asian handicap?Hur bra plattformar erbjuds av spelbolaget för spel med handikapp?

Vinn tillbaka insatsen

Ett skäl till att många väljer att spela på asiatiskt handikapp är möjligheten att vinna tillbaka insatsen. För den här spelformen innebär nämligen att du kan få tillbaka din insats om laget inte uppnår handcap-linjen. Med detta avses att laget inte överträffar eller under träffar det aktuella måttet. Och hur linjer fungerar ska vi snart kolla närmare på.

På så sätt så kan en spelare minska sina risker genom att spela asian handicap. Fenomenet kallas också för att spelet går jämnt upp – och innebär alltså att du får pengarna tillbaka.

I vissa fall så får du hela insatsen tillbaka- men i andra fall så ges halva insatsen tillbaka till spelaren.

Enklare att vinna med asian handicap?

När man väljer den här spelformen så finns det faktiskt endast tvp olika utfall. Detta kan jämföras med 1×2 som har tre olika utfall: vinst för hemmalaget, bortalaget eller oavgjort.

På så sätt så kan det faktiskt säga vara lättare att vinna när man spelar med asian handicap. Det finns även många svenska spelbolag som ger bättre odds på asian handicap om man jämför med till exempel klassiska europeiska odds.

Vad är hela, halva och kvartslinjer?

hela cash out

Unibet: Hela Cashout

Ett begrepp som du behöver ha koll på när det gäller asian handicap är ”linjer”. Dessa linjer kan avse ett heltal som till exempel +2.

 • Exempel hela linjer: asian handicap 1.

Fast det är även möjligt att spela med både halva linjer och så kallade kvartslinjer.

 • Exempel halva linjer: asian handicap 1.5
 • Exempel kvartslinjer: asian handicap 1.25.

Halva linjer asian handicap

Om du till exempel väljer att spela med en halv linje som motsvarar + 0,5 så betyder det att laget kommer att börja matchen med att ha ett positivt asian handicap värde. I det här fallet så motsvarar det alltså en ledning på 0,5 mål. Det innebär med andra ord att vinsten blir din både om laget kommer att vinna eller resultatet blir oavgjort. Du kommer däremot bara förlora om laget gör en förlust.

halva linjer asian handicap unibet

Unibet: Halva linjer asian handicap

Skulle du däremot börja på + 1,5 som motsvarar detta följaktligen en ledning i matchen med 1,5 mål, det skulle betyda att du vinner om laget plockar hem vinsten eller om laget spelar oavgjort. Du kommer enbart att förlora om det blir max två måls marginal.

Kvartslinjer asian handicap

När du spelar med asiatiskt handikapp så slutar kvartsvärdet alltid på 25 eller 75. Något som är viktigt att veta är att oddsen ofta kan lägga på högre nivåer om man jämför med halvlinjerna. Detta beror på att kvartslinjer inte omfattar lika många utfall i spelet som halvlinjerna gör.

kvartslinjer asian handicap

Unibet: Kvartslinjer Asian Handicap

Låt oss ta ett exempel för att tydliggöra hur kvartslinjen fungerar, i det här exemplet så tänker vi oss att du spelar på en asian handicap kvarts linje som ligger på – 0.25. Det betyder att laget som du bettar på kommer börja i ett underläge som motsvarar- 0.25.

Du kommer kunna plocka hem en vinst om laget vinner matchen. Skulle laget däremot göra en förlust så förlorar du även din insats. Blir matchresultatet däremot oavgjort så får du tillbaka hälften av din insats.

Vad betyder det då att börja med – 0.75. Svar i det här fallet så kommer du börja i ett underläge som ligger på – 0.75. Du kommer kunna ta hem en vinst om laget som du har bettat på vinner med minst 2 målskillnad. Skulle laget däremot vinna med en marginal på ett mål så kommer du att få tillbaka halva insatsen av spelet, skulle laget förlora eller spela oavgjort så kommer du förlora hela din insats.

Hur fungerar Asian Total?

Ett annat begrepp som är viktigt att hålla koll på är det som kallas för Asian Total. Det betyder att du spelar på det totala antalet mål och under spelandet med handikapp. Du kommer då att spela som vid ett traditionellt över/underspel men du kommer att spela med andra linjer. I Asian Total ges möjlighet att spela på till exempel hela och halva linjer men även på kvartslinjer.

Utfall Asian Total

Vid spel på halvlinjer så erbjuds enbart olika utfall: det kan bli en vinst eller en förlust. Du kommer att vinna om det blir minst ett mål i matchen i annat fall så blir det en förlust. Skulle du välja att spela med halvlinjer så krävs minst 2 mål för att det ska bli vinst.

I vilka sporter kan jag använda asian handicap?

Asian handicap erbjuds i flera olika sporter. Däremot så finns det vissa som är mer lämpliga för asitiskt handikapp än andra. Vi kan till exempel rekommendera att du använder asian handicap för att betta på fotboll. Varför? Jo det beror helt enkelt på att det här är en sport där ett oavgjort resultat är vanligt. I sporter där resultatet sällan blir oavgjort har helt enkelt asian handicap inte samma funktion.

Ett annat alternativ kan vara att använda asian handicap för att betta på basket, detta beror på att basket ofta leder till höga poäng.

Vilka spelmarknader erbjuds?

Du kan använda asian handicap för att spela på flera olika marknader. Som vi redan nämnt så kan du spela på vilket lag som du tror kommer att vinna matchen. Fast det finns såklart även flera andra alternativ. Du har även möjlighet att till exempel spela på antal hörnor och antal mål.

Vi ska ta ett exempel där vi utgår från att spelaren har valt att spela på antal mål i matchen. Spelaren har valt handicap 2.0. Eftersom att det blev 3 mål i matchen så betyder det också att det blev en vinst.

Skulle det däremot bli 2 mål så kommer spelaren få insatsen tillbaka. Blir antalet mål ett eller färre så blir det en förlust för spelaren.

För och nackdelar med asian handicap

Alla bettingformer karaktäriseras av olika förutsättningar. Och asiatiskt handikapp är på många sätt unikt i sitt upplägg. Fast vilka är egentligen de främsta för- och nackdelarna med den här spelformen? Vi har listat de viktigaste punkterna.

Fördelar

 • Asian handicap ger dig en form av försäkring i spelandet.
 • Ger en mer spännande spelupplevelse i många matcher.
 • Eftersom risken minskar så kan du testa nya spelstrategier.
 • Du kan även spela på matchens underdogs.

Nackdelar

 • Eftersom du får en form av försäkring blir oddset också lägre.
 • Som nybörjare så krävs det lite research för att komma igång.
 • Asian handicap erbjuds inte på alla spelbolag.
 • Asiatiskt handikapp passar inte allla sporter.

Erbjuder alla spelbolag asian handicap?

Nej, svaret är att asian handicap inte finns på alla typer av spelbolag. Kontrollera därför alltid om just din bettingsida kan ge dig tillgång till asian handicap.

Dessutom varierar ofta antalet marknader. Även om ett spelbolag ger dig tillgång till spel med asian handicap så kanske det inte finns på så många marknader. Om du vill vara säker på att hitta en sida som erbjuder en stor valfrihet så rekommenderar vi att du tar en titt i vår lista för att hitta ett spelbolag med ett brett utbud av markander.

För vem passar asian handicap?

Som vi redan har nämnt så kan det till en början verka lite krångligt att komma igång med asian handicap. Innan man börjar att spela med den här bettingformen är det viktigt att man först har förståelse för den traditionella bettingen. Då blir det enklare att sätta sig in hur asian handicap fungerar.

Kräver särskilda kunskaper

Därmed är den här spelformen kanske inte förstahandsvalet för den som är nybörjare. Däremot är det ett utmärkt alternativ för den vane spelaren som gärna är väl testa på någonting nytt och får möjligheten att få tillbaka halva insatsen.

Jämförelse asian handicap och annan betting

Vilka skillnader finns det då mellan asian handicap och andra typer av betting som också ger ett handikapp till ett lag eller en spelare? Svaret är att det faktiskt finns flera olika skillnader. Nedan kan du se dem viktigaste.

Asian handicap

 • Eftersom du även har möjlighet att spela på halva och kvarts linjer så får du fler alternativ. (+)
 • Eftersom det är möjligt att spela på även halva mål så kan du använda dig av flera olika strategier (+)
 • För att kunna hantera asian handicap krävs lite mer kunskap om hur odds och betting fungerar. (-)
 • Den här formen av spel är för närvarande inte tillgänglig på alla spelbolag. (-)

Traditionell betting

 • Traditionell betting pch odds erbjuds givetvis på alla spelbolag. (+)
 • Kräver inte djupare kunskaper om betting och passar även nybörjare.(+)
 • Begränsade möjligheter att minska riskerna vid spelandet (-)
 • När det gäller traditionell betting erbjuder inte halv tal eller kvarts tal. (-)

Asian handicap tabell

Det kan såklart kännas som en hel del att hålla koll på om man är nybörjare. Som tur är så brukar de flesta spelbolag erbjuda en asian handicap tabell.

I den så kan du alltid se aktuella odds men även utfall för olika satsningar till exempel hur mycket du får tillbaka om det blir minst 3 mål eller vad som händer om du förlorar matchen.

Du kan även hitta information om vilka scenarier som innebär att du får pengarna tillbaka vid oavgjort.  Själv fallet så hittar du även funktioner som draw no bet genom att titta i en Asian handicap tabell.

Ökar i popularitet

Det händer garanterat mycket på den svenska spelmarknaden. Och faktum är att just den här spelformen har ökat mycket i popularitet under senare år. Ett generella intresset för att betta på nätet ökar och i takt med att spelarna bli fler så ökar också kravet på olika spelformer.

Och om man använder sig av asian handicap på rätt sätt kan det verkligen ge många fördelar.

Att tänka på innan man börjar med asian handicap

Särskilt nybörjare bör noga överväga om de vill spela med asian handicap. För det krävs faktiskt en viss viss erfarenhet av sportspel och betting för att kunna bedöma om asian handicap kan vara ett bra alternativ.

För även om du har möjlighet att få tillbaka din insats om det blir oavgjort så innebär den – som allt annat spel – en risk.

Det är alltid viktigt att väga samman olika faktorer innan man bettar. Det är även viktigt att jämföra olika asian handicaperbjudanden med varandra. På så sätt kan du hitta den optimala varianten som passar för just din spelstil och din strategi. Och på så sätt så kan du garantera att använda asian handicap till din fördel.

Vilka bettingsidor har bäst asian handicap?

Som spelare så är du såklart ute efter de bästa alternativen. Och här hos oss så kan du alltid få tips på olika spelbolag som erbjuder asian handicap. Vi tipsar om både små och stora svenska spelbolag – så att du alltid kan hitta ett alternativ som passar dig bäst.

Tänk på att urvalet av asian handicap kan variera mellan olika sidor. Vissa erbjuder till exempel en hel del asian handicap på fotboll, medan andra även ger dig möjligheten att använda asian handicap i andra sporter.

Missa inte heller möjligheten att få en bonus innan du börjar spela. Flera av våra rekommenderade svenska bettingsidor erbjuder nämligen inte bara asian handicap utan även välkomstbonusar till sina nya spelare.

Sammanfattning

sammanfattning ikonMånga spelare är intresserade av möjligheterna att spela på asian handicap. För att hjälpa dig att komma igång har vi satt samman den här guiden. I den har du kunnat se hur du ska tänka för att kunna använda spelformen för att få högre odds och hur du kan hantera olika utfall.

Asian handicap erbjuder garanterat en stor spänning och dagens spelbolag kan erbjuda ett stort utbud med olika typer av spel.

Frågor och svar

Asian handicap är en särskild form av betting som jämnar ut skillnaden mellan lag.
I vår lista kan du hitta flera bettingsidor med ett brett utbud av asian handicap.
Fotboll är vanligast men asian handicap erbjuds även i andra typer av spel.
Det innebär att du spelar med en halv linje.
Draw no bet, dvs “pengarna tillbaka vid oavgjort.
Asian handicap 0 fungerar ett traditionella odds.


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]