Skip to main content

Livebetting

Var finns Sveriges bästa odds på livebetting? Och vilka spelbolag har det bästa utbudet på livebetting? Det här är din kompletta guide till livebetting. Läs mer om vilka marknader som erbjuds och få tips om olika livebetting bonusar. Vi tittar även närmare på funktioner som cashout och live streaming – allt för en riktigt bra livebetting upplevelse.


livebetting

Lista: Bäst livebetting

Vår lista ger dig de bästa spelbolagen för livebetting. Det här är bettingsidorna med de bästa oddsen och det främsta utbudet inom livebetting. Dessutom erbjuder spelbolagen smarta funktioner som gör din livebetting ännu bättre.

Ranking: så utvärderar vi live betting

Live betting erbjuder många spännande  möjligheter. Fast skillnaden mellan olika bettingsidor kan vara stor. Därför lönar det sig alltid att göra en jämförelse. Det här är de faktorer som vi utgår från när vi rankar spelbolag med live betting.

betsafe live odds

Betsafe: Live odds

Live oddsFörst och främst görs givetvis en utvärdering av live oddsen. Här bra oddsen? Hur står sig spelbolagets liveodds i en jämförelse med konkurrenterna? Köper spelbolaget in oddsen eller väljer de själva att sätta sina live odds? Det är faktorer som påverkar hur stor utdelnings som du har möjlighet att få.
UtbudDet är viktigt att det alltid finns ett brett stort utbud av live odds. De flesta bettingsidor erbjuder fotboll och ishockey – men hur ser det övriga utbudet ut av livebetting? Vilka sporter erbjuds? Har spelaren tillgång till de populära ligorna som till exempel som t.ex. Champions League? Finns det tillgång till både internationella och svenska live odds?
Live streamingNågot annat som våra spelexperter alltid utvärderar är livestreamingen. Med hjälp av den är det ju nämligen möjligt att följa matchen direkt via spelbolagets hemsida. Viktigt är så klart att livestreaming erbjuds på alla typer av plattformar. Kan spelaren till live streama i en app?
BonusarFrån välkomstbonus till cash out. Ett spelbolag ska alltid kunna erbjuda sina medlemmar olika typer av bonusar. Det är givetvis viktigt att dessa ligger på bra nivåer och att regler och villkor är både transparaenta. Free bets är också en populär bonus som drar upp betyget.

Hur fungerar live betting?

De flesta svenska bettingsidor erbjuder funktioner med livebetting eller livespel som det också kallas. Intresset för live betting har dessutom ökat under det senaste åren. Detta beror garanterat på att vi numera kan betta snabbt och enkelt direkt i mobilen.

live betting baerbar dator

Man letar efter live-spel på en bärbar dator.

Dagens bästa spelbolag erbjuder olika live tjänster som gör spelandet både bättre och roligare. Du har till exempel tillgång till funktioner som statistik och möjligheten att livestreama direkt – man lite längre fram där vi ska titta närmare på de bästa spelbolagen!

Skillnaden mellan live betting och vanlig betting

Det finns stora skillnader mellan live betting och annan typ av betting. Och vad som passar dig bäst beror helt helt enkelt vilken typ av spelupplevelse som du vill ha. Nedan kan du se de olika viktigaste skillnaderna.

Traditinonell betting

 • Du vet oddset i förväg. (+)
 • Erbjuds på alla markander. (+)
 • Mindre valfrighet (-)
 • Oddset kan inte öka. (-)

Live betting

 • Chans att oddset ökar. (+)
 • Hög flexibilitet. (+)
 • Oddset ej tillgängligt i förväg. (-)
 • Ej tillgängligt på alla marknader. (-)

Varför livebetting?

Det finns många skäl till varför intresset för live betting ständigt ökar. Inte minst så är det här en väldigt spännande spelform. Du har möjlighet att ändra din satsning under tiden du följer matchen. Detta sätter garanterat dina sportkunskaper på prov.

Om du till exempel kan mycket om fotboll så kan du använda dig av live odds för att dra fördel av dina kunskaper. Du väljer att göra dina satsningar utifrån många händelser i matchen – ända fram till de sista matchminuterna.

Live betting både för singelspel och kombinationsspel

De bästa spelbolagen live betting på flera olika typer av spel. Först och främst så erbjuds singelspel live, det här betyder att du alltså endast lägger ett bet i matchen, och oddset erbjuds multipliceras med din insats.

Ett annat alternativ är att använda sig av kombinationsspel på spelbolag med svensk licens. Det betyder att du kombinerar flera olika spel och odds för att på så sätt få en bättre utdelning.

I vilka sporter finns livebetting?

Idag finns det möjlighet att live betta på många olika sporter och få höga odds. Vi ska fortsätta med att titta närmare på några av de vanligaste sporterna som erbjuder mycket livebetting.

Fotboll

Fotboll är den sport som lockar mest spelare på nya bettingsidor. Och givetvis så kan du även live betta på de stora fotbollsligorna. Live betting ger möjlighet att spela på flera spännande marknader. Du kan till exempel betta på vilket av lagen som du tror kommer göra nästa mål i fotbollsmatchen.

Andra populära live betting-marknader i fotboll är över/under spel på hur många mål som kommer göras i matchen samt hur många hörnor det kommer att bli totalt.


Ishockey

Livebetting i ishockey lockar också många spelare. Det kan gå snabbt på isen vilket garanterat innebär en riktigt kul live betting på bettingsidor. Du kan till exempel välja att spela på mål i powerplay eller att betta på en dubbel chans vilket betyder att du kommer att spela på totalt 2 av 3 resultat. Missa inte heller möjligheten att spela på boxplay, vilket innebär att laget gör mål i underläge.


Tennis

Vill betta live på Wimbledon eller Australian Open? Live betting tennis finns på de flesta bettingsidor med svensk spellicens. Du kan till exempel välja att spela på poängvinnaren, det vill säga vilken av spelarna som kommer göra nästa poäng. Livebetting i tennis ger dig även möjlighet att live betta på hur många poäng som det kommer att bli i det aktuella setet. Väljer du att live betta på gamevinnare så spelar du på vem som kommer vinna nästa game.

Så live bettar du

Att komma igång med live betting är enkelt. Men om du vill ha lite hjälp på vägen så använder du dig av vår steg för steg guide. Tänk dock på att olika spelbolag kan ha funktioner som skiljer sig något åt, även om grunderna är de samma.

Välj spelbolag med live bettingLive betting erbjuds som sagt på många svenska spelbolag. Men skillnaderna kan vara stora. Tänk på att välja ett som passar just dina behov. Kolla hur brett utbudet av sporter är samt på vilka nivåer liveoddsen ligger. Undersök även om det finns funktioner som till exempel livestreaming.
Aktivera live bonusInnan du börjar spela så rekommenderar vi att du kollar in om det finns en bonus. Många av dagens spelbolag kan nämligen erbjuda sina spelare en särskilda livebetting bonus. Detta kan ge dig en riktigt bra start på ditt spelande man glöm inte att även kontrollera regler och villkor för din liveodds bonus.’
Öppna ett spelkontoI nästa steg så får du öppna ditt konto. Detta kan i regel göras snabbt och enkelt med till exempel BankID. Det betyder att din e-legitimation är allt du behöver för att komma igång. Skriv bara in ditt personnummer med 12 siffror och verifiera med din e-legitimation. Glöm inte att aktivera bonus.
Börja live bettaNavigera till sektionen med livespel. Här kan du se aktuella live spel och sådana som startar inom kort. Efter att du har hittat den match du vill spela på är du redo att placera ditt spel. Tänk på att du kan välja mellan både singelspel och kombinationsspel.

Vad är livestreaming?

För att kunna live betta behöver du så klart möjligheten att kunna se matchen live. Flera av våra rekommenderade bettingsidor ger dig möjlighet att se matcherna direkt via deras hemsida. Den här funktionen kallas för live streaming. Ett vanligt krav för att kunna ta del av live streaming funktionen är att man har pengar insatta på sitt spelkonto.

Du kan i regel alltid följa livestreamingen mellan flera olika plattformar. Så om du inte befinner dig framför datorn kan du alltså plocka upp mobilen för att följa livestreamingen och live betta.

live streaming ipad

Bästa webbplats för live betting på Ipad.

Hur fungerar In-play?

En annan populär funktion är det som kallas för in-play. Med denna så får du som spelare tillgång till massor av matchstatistik – och detta under den pågående matchen. Det ger dig så klart bättre förutsättningar att lyckas med din live betting.

Ta hjälp av statistiken

In-play funktionen har alltså en rad fördelar på de bästa spelbolagen.  Och om du vill lyckas med livebetting så är det en god idé att försöka ta del av så mycket statistik som du kan hitta.

Även innan matchen så lönar det sig att kontrollera statistiken för att få ett bättre underlag. Via statistiken kan du till exempel se hur laget har presterat mot motståndarna tidigare. Du kan även få indikationer på om vissa spelare kanske kommer få många gula kort. Eller kanske finns det ett lag som brukar få väldigt många hörnor? Sådan information kan du finna genom att noggrant studera statistiken- vilket alltså hjälper dig att bli en bättre spelare och lättare kunna läsa av matchbilden.

För- och nackdelar med live betting

Alla typer av spel har så klart sina för- och nackdelar. Det här är faktorer som du bör ha i åtanke när det gäller just spel i live format. Tänk på att den även finns stora skillnander mellan dagens bästa spelbolag.

Fördelar med live betting

 • Att betta live gör det garanterat mer spännande att följa matchen.
 • Med live betting så får du nytta av dina special kunskaper i olika sporter.
 • Live betting ger dig tillgång till flera marknader 0ch du kan få höga odds.

Nackdelar med live betting

 • Eftersom livebetting går snabbt så finns det risk för impulsiva beslut.
 • Det krävs en viss specialkunskap för bli en bra live bettare.
 • För att lyckas krävs ofta att du i förväg kontrollerar statistik.

Live betting med cashout – så funkar det

För den som väljer att live betta är det även intressant att titta på det som kallas för cashout. Det här är nämligen en funktion som ger dig möjligheten att stänga ett spel.

Och det kan ju som sagt hända mycket under matchen. Om du ser att matchen troligtvis inte kommer sluta på det sätt du hade hoppats på, så kan du alltså välja funktionen cashout. Detta innebär att du alltså minskar den förlust som du annars skulle ha gjort.

När du använder dig av cashout så får du dock inte hela summan tillbaka utan en viss del av beloppet. Däremot så kan det vara en fördel att välja att göra en cashout för att du helt enkelt minska den förlust som du annars skulle ha gjort.

Automatisk cash out

Det finns även bettingsidor som erbjuder så kallad automatisk cash out. Det betyder att du i förväg bestämmer att spelet ska stängas. Du kan ställa in olika parametrar som bestämmer när spelet ska stängas- och då får du din cashout helt automatiskt.

Det här är en praktisk funktion som kan underlätta din livebetting på flera sätt.

Delvis cashout

Andra bettingsidor är erbjuder även något som kallas för en delvis cashout. Det betyder att en del av insättningen kommer att betalas tillbaka till dig i form av en cashout. Med andra ord så kommer en del av insatsen betalas tillbaka om din livebetting inte skulle pricka in rätt resultat.

Cashout ger mer kontroll över spelet

En fördel med att använda sig av cashout är att en kan ge dig större kontroll över ditt livespel. Funktionen kan användas för att helt enkelt styra över spelandet med höga odds på ett helt annat sätt.

Så är du en spelare som vill börja med live betting och har möjlighet att stänga matchen så ska du alltså kolla in vilka cash out-funktioner som dagens bästa spelbolag kan erbjuda.

Tänk på alltid kontrollera om din cashout har särskidla villkor. En cashout kan till exempel ha ett omsättningskrav.

Ger live betting höga odds?

Live betting erbjuder alltså en annan typ av spelupplevelse. Fast hur ser det ut med oddsen? Är det möjligt att få bättre odds genom att välja livebetting?

Den stora fördelen med live odds är ju att dessa ändras i realtid. Detta kan du använda till din fördel. Och på så sätt så kan faktiskt liveodds ge en högre utdelning i jämförelse med traditionella odds.

Fast som alltid är det viktigt att komma ihåg att spelande är alltid innebär en risk och att det aldrig finns några garantier för att man vinner. Ett sätt att försöka minska riskerna vid spelande är då att använda sig av funktionen cash out som vi redan har tittat närmare på. En bonus kan också ge dig möjlighet att testa olika livespel utan krav på en allt för stor första insättning.

Mista odds i livebetting

Ett begrepp som man ofta kan se är minsta odds. Alla insättningsbonusar brukar till exempel ha ett minsta odds. Detta visar det lägsta odds som du kan spela för. Det är enbart spel som uppfyller minsta odds som kan räknas in i till exempel ett omsättningskrav.

Om du till exempel får en bonus som har minsta odds 1.4 så är det bara spel som uppfyller detta krav som kan räknas in. Övriga spel kan inte ingå i omsättningskravet.

Spelbolag med bäst livebetting

Att spela under pågående match ger garanterat en riktigt spännande spelupplevelse. Fast vilket är egentligen det bästa spelbolaget för livebetting? Det beror såklart på vilken typ av spelupplevelse som du söker. I vår lista kan du se de bettingsidor som rankas högt av våra spelexperter.

Dessa bettingsidor har tagit sig in på lista eftersom de kan erbjuda ett stort utbud. Det betyder att de inte bara erbjuder riktigt bra live odds på många olika marknader utan även riktigt bra plattformar.

Förutom ett stort utbud har du har även tillgång till smarta funktioner som till exempel cash out och in-play. Många kan även erbjuda spelformer som till exempel asian handicap.

Nya bettingsidor med livebetting

Eftersom intresset för livebetting är så stort så kommer det även många nya bettingsidor som erbjuder dig spel under matchens gång. Missa därför inte möjligheterna att spela på någon av de nya bettingsidor som erbjuds på den svenska spelmarknadenden: ta del av insättningsbonusar och ett stort utbud.

Tips för att lyckas med live betting

 • Spela på livebetting marknader som du har stortkunskap om.
 • Se till att du förstår hur oddsen ändras i realtid.
 • Använd dig av funktioner som cash out för att minska riskerna när du väljer att spela på odds.
 • Välj livebetting med ett stort utbud.
 • Ta del av en bonus med till exempel free bets.
 • Välj ett spelbolag med funktioner som till exempel in-play för att vässa dina kunskaper.
 • Spela ansvarsfullt.

Sammanfattning: livebetting

sammanfattning ikonKom igång och betta live. Live beting är det självklara valet för många spelare. I den här guiden så har vi tipsat om några spelbolag som garanterat erbjuder livebetting med högsta kvalitet. Det betyder att dessa spelbolag erbjuder bra live odds, livestreaming, cash out och bonusar till sina spelare.

Vill du vara säker på att göra ett bra val så ska du alltså börja med att kolla in vår lista. Oavsett om du vill betta live på fotboll, tennis, ishockey, handboll eller basket så ger våra rekommenderade bettingsidor med svensk licens garanterat en bra live-start!

Frågor och svar

Flertalet spelbolag erbjuder livebetting men utbudet kan variera.
Ja, det stämmer! Vissa bonusar gäller för just livebetting.
Minsta odds anger lägsta tillåtna odds för t.ex. en bonus.
Ja, du betta live på t.ex. Dota 2 eller FIFA.


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]