Skip to main content

Free bets

Maximera ditt spelande genom med free bets – en gratis bonus har många fördelar. Du kan spela utan att ta onödiga risker – och kan samtidigt upptäcka nya spelbolag.

Om du vill veta mer om free bets är det här guiden för dig. Dessutom tipsar vi om de bästa kampanjerna för tillfället.

Innehåll

Free Bets Banderoll

Bäst bettingbolag med free bets

I den här listan så ser du de absolut bästa alternativen olika just nu. Våra spelexperter har rankat aktuella free bets-kampanjer för att du ska kunna hitta de bästa kampanjerna.

 • Bonus

  120 kr

  Villkor

  N/A | N/A | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  500 kr

  Villkor

  5x | 1,80 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  100 kr

  Villkor

  1x | 1,50 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se & Spela ansvarsfullt – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50 » Regler och villkor

 • Bonus

  100 kr

  Villkor

  N/A | N/A | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

Våra viktigaste kriterier

I vår lista så kan du alltså se de free bets erbjudanden som handplockats av våra spelexperter. Vårt mål är att få en lista ska guida dig till en riktigt bra spelupplevelse som börjar med en getnerös bonus.

Vårt team ser till att ständigt uppdatera sin lista med free bets så att du alltid kan ta del av aktuella kampanjer. Och i urvalet så har såklart en rad olika kriterier bedömts. Man har inte bara tittat på bonussumman utan självfallet även vägt in faktorer som omsättningskrav, minsta odds och giltighetstid. Vidare så har våra spelexperter gjort en bedömning av säkerheten så att du vet att allt spelande på våra rekommenderade bettingsidor är tryggt och säkert. De har även tagit en närmare titt på spelutbudet och vilka bettingmarknader som erbjuds.

Med andra ord så handlar det om en helhetsbedömning av olika kampanjer med free bets. Vill du vara säker på att göra ett bra val är därför vår lista med free bets en bra plats att starta på. Och vill du lära dig mer om olika free bets och dess villkor – då ska du läsa vidare här i vår guide!

Din guide till free bets

De flesta spelare tackar knappast nej till ett gratiserbjudande. Och faktum är att det finns flera olika former av kampanjer som ger spelaren en gratis bonus. Särskilt populär är den som kallas för free bets.

Den stora fördelen är såklart att spelaren inte behöver ta någon risk. Spelaren kan betta på favoritmatchen – fast om satsningen inte går hem så blir det faktiskt ingen förlust eftersom spelet varit helt gratis.

I den här guiden så kommer vi gå igenom allt som rör free bets. Vi kommer titta på hur free bets fungerar och varför dagens spelbolag erbjuder en sån här bonus.

Du kommer även få information om hur du kan använda dina free bets på bästa sätt.

Vi kommer även gå igenom alla detaljer som rör villkor och regler kopplade till free bets.

Överblick av free bets

Vad är free bets? Det är den första frågan som vi ska titta närmare på. För faktum är att det egentligen finns flera olika former av free bets. Alla med sina unika funktioner och fördelar.

Välkomstbonus med free bets

En form av free bets är de som ger dig en extra summa att spela för. Du kan till exempel få en välkomstbonus som ger dig en viss bonussumma i form av free bets. Detta kallas ibland för gratisspel.

vaelkomstbonus free bets 888sport

888sport: Välkomstbonus med free bets

Bettingsidan kan till exempel ge dig ett välkomstpaket som ger dig 100 kr i gratis spel om du sätter in 100 kr.

Du kan då använda dessa 100 kr för att spela. Du väljer vilken match du vill spela på och det finns nu två olika utfall: vinst eller förlust.

Du förlorar

contra ikonOm din satsning inte skulle lyckas så innebär det ändå ingen förlust. Eftersom du tagit emot en bonus i form av free bets, så har det ju inte betalat för din insats.

Du vinner

pre ikonOm du istället skulle ha turen på din sida så blir det alltså en vinst. Bettingsidan kommer då att göra en utbetalning som motsvarar din vinst. Spelbolaget kommer då at ta tillbaka den summa som du fått i bonus. Men vinsten av dina free bets tillfaller självfallet dig.

Exempel på bonus free bets med summa

Vi ska tydliggöra hur en bonus med free bets fungerar genom att ta ett exempel. I det här fallet erbjuder bettingbolaget dig 50 kr i bonus när du spelar på EM-kvalet i fotboll. Du har då möjlighet att använda dessa 50 kr för att spela på någon av matcherna i EM-kvalet.

Du bestämmer dig för att spela på en match som har ett odds på 2,50. Det blir en vinst vilket betyder att de 50 kr som satsades av dig ökar till 125 kr. Den vinst som du kommer kunna ta ut blir då 75 (125 kr – 50 kr). Med andra ord så har du gjort en vinst på 75 kr utan att behöva satsa en krona.

Bonus utan insättning med free bets

I det första exemplet så krävdes ju att du gjorde en insättning för att kunna ta del av dina free bets. Fast det finns även något som kallas för free bets utan insättning.

Det här är en väldigt generös bonus, fast en bonus utan insättning är tyvärr är relativt ovanlig.

Som du säkert har förstått av namnet så kommer dina free bets krediteras direkt. Det finns alltså inget krav på att du först gör en insättning för att kunna ta del av den här kampanjen.

Matchade free betsEn annan form av free bets är det som kallas för matchade free bets eller matchade gratis spel. Det här erbjudandet liknar välkomstbonusen på så sätt den erbjuds i samband med den första insättningen.

Om du väljer att aktivera dessa insättningsbonusar så betyder det att den summa som du sätter in kommer att matchas. Om du får 100 % matchning i form av free bets så innebär detta att den summa du sätter in kommer att fördubblas och krediteras dig i form av free bets.
Formaterad free betsEn annan form av free bets går under namnet formaterat gratis spel. Till skillnad från det bonusar vi redan har tittat på så delas denna inte ut i samband med första insättningen utan då du når en tidsbegränsad nivå.

Det innebär att free bets delas ut först när man är nått upp till en nivå. Det är även vanligt att bettingbolag väljer att dela ut dessa formaterade gratis spel i särskilda evenemang, som till exempel Premier League eller Serie A.

Specialkampanjer med free bets

Många spelbolag har dessutom särskilda specialkampanjer med free bets. I det här fallet så handlar det ofta om tillfälliga kampanjer. Dessa är ofta bundna till särskilda evenemang, vilket betyder att bonusen bara är giltig i vissa spel.

specialkampanjer free bet baerbar dator

Du letar efter free bet på den bärbara datorn.

Kvalificerande free bets

Den sista formen av free bets kallas även för kvalificerade gratis spel. Denna bonus tillhandahålls spelare som placerar ett visst antal satsningar på en viss typ av spel. Du måste alltså kvalificera för att få den här bonusen – därav erbjudandets namn.

Det är vanligt att kvalificerade spel delas ut i stora evenemang som till exempel VM och EM.

Är riskfritt spel och free bets samma sak?

Faktum är att det finns stora likheter mellan riskfritt spel och free bets. Därför är det nog många spelare som blandar ihop dessa kampanjer.

Förklaringen till detta är nog att man förväxlar begreppet riskfritt spel med faktumet att free bets betyder att man kan spela  utan att ta en risk eftersom man inte satsa några egna pengar.

Fast i själva verket så finns det flera viktiga skillnader mellan riskfria spel och i free bets. Vi ska titta närmare på vad som egentligen skiljer dem åt.

Skillnader mellan riskfritt spel och free bets

När man pratar om riskfria spel så handlar det ofta om spelaren får en insättningsbonus. Om du gör en satsning som inte går hem, så kommer den summa som du har satsat att betala tillbaka. Däremot så sker ofta inte återbetalningen i pengar utan snarare i form av gratisspel. Det är ofta vanligt att dessa gratisspel dessutom har ett omsättningskrav.

Vad är bäst: riskfritt spel eller free bets?

Frågan är då vad som är bäst: att satsa på riskfritt spel eller free bets? Egentligen finns det inte något självklart svar på den frågan. En odds bonus med riskfritt spel ge dig chansen att kolla in nya spelbolag. Fast detsamma gäller även free bets. Båda bonus typerna erbjuds ofta som särskilda och tillfälliga kampanjer. Så det bästa tipset är att kolla in vilka aktuella erbjudanden som finns och aktivera de bästa – oavsett om det gäller free bets eller riskfria spel.

Varför delar bettingbolag ut free bets?

free bets frågetecken ikonDet här är så klart en relevant fråga som nog många spelare ställer sig. Varför i hela friden ska spelbolag delar ut gratis bonusar i form av free bets och riskfria spel?

Förklaringen är att det handlar om möjligheten att nå nya spelare. Genom att dela ut en bonus med free bets så får ett spelbolag möjlighet att marknadsföra sig mot nya grupper. Och förhoppningsvis så kan ett erbjudande med free bets leda till att spelaren fortsätter att betta på spelbolaget. Det här är såklart goda nyheter för dig som spelare- du kommer garanterat alltid att ha möjlighet att ta del av olika kampanjer.

Vilka bettingbolag har bäst free bets?

Som spelare är man så klart alltid på jakt efter de bästa alternativen. Fast vilka bettingbolag har då de bästa kampanjerna? Vilka delar ut de högsta bonusnivåerna och var kan man få flest free bets?

Du kan garantera att alltid ta del av olika kampanjer med free bets. Fast det är svårt att svara på vilket erbjudande med free bets som är bäst. Olika free bets erbjudanden passar nämligen för olika spelare.

Om du är en nybörjare så kanske du föredrar free bets utan insättning. Detta för att få chansen att kolla in hur betting faktiskt fungerar – utan att behöva göra en egen insättning.

Är man däremot en van spelare så finns det kanske andra faktorer som väger tyngre. Den rutinerade spelaren har det kanske snarare utkik efter tillfälliga kampanjer som kan ge free bets på särskilt intressanta spel.

Oavsett vilken nivå du spelar på är det dock viktigt att ha koll på villkoren. Och vi ska fortsätta vår guide med att titta närmare på just detta.

 • Bonus

  500 kr

  Villkor

  5x | 1,80 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  100 kr

  Villkor

  1x | 1,50 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se & Spela ansvarsfullt – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50 » Regler och villkor

 • Bonus

  120 kr

  Villkor

  N/A | N/A | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

Vad du bör tänka på innan du accepterar free bets

Även om gratis bonusar är det lockande så finns det ett antal saker aspekt där du bör tänka igenom innan du accepterar ett erbjudande med free bets.

Det kan till exempel finnas free bets med särskilda villkor som du bör ha koll på redan från start. För som alltid så är det ju väldigt viktigt att förstå hur ett bonuserbjudande faktiskt fungerar. Med den kunskapen kan du nämligen lättare hitta de absolut bästa erbjudandena med free bets

Vi ska fortsätta med att titta vidare på de viktigaste aspekterna, och förklara hur dessa påverkar ditt val av bettingbons.

Giltiga marknader

När du aktiverar din bonus med free bets så kommer du se att den även har särskilda regler och villkor som gäller vilka marknader du kan spela på.

 • Valfria marknader:  i det här fallet så kan du spela på vilka marknader som helst. Valet av bettingmarknader är alltså helt upp till dig själv.
 • Singel: en free bets bonus kan även ha ett villkor som säger att endast singelspel är möjligt.
 • Kombinationsspel: andra free bets kampanjer är enbart giltiga för kombinationsspel.
OmsättningskravDet finns vissa free bets som har ett omsättningskrav. Därmed så måste det vinster som du gör med ditt gratisspel omsättas. Först efter att du har uppnått omsättningskravet så har du möjlighet att göra ett uttag med riktiga pengar.

Det är inget ovanligt att en bonus har ett omsättningskrav. Tvärtom. De flesta välkomstbonusar har till exempel ett omsättningskrav. Däremot så kan nivåerna variera kraftigt. Och det är skälet till att noga kontrollera hur högt omsättningskravet är. I slutändan så är det ju detta som avgör hur bra din gratis bonus faktiskt är.
Exempel på omsättningskrav för free betsOmsättningskraven kan som sagt variera mycket mellan olika spelbolag. Här ska vi titta närmare på ett exempel på ett typiskt omsättningskrav för ett erbjudande med free bets:

Bonus måste omsättas 5x till odds 1,4 eller högre.

Detta kan ses som ett relativt normalt omsättningskrav. Det betyder att du alltså måste omsätta den summa som du har fått i bonus (det vill säga värdet av dina free bets) 5 gånger.
Om dina free bets till exempel har värdet 50 kr måste du alltså omsätta 250 kr innan ett uttag är möjligt.

Det finns olika sätt att beräkna omsättningskravet ett. Vissa spelbolag väljer till exempel att även inkludera den summa du satt in. Det betyder att beloppet du måste omsätta omfattar både insättning plus värdet av din bonus.
Typ av oddsDet är även viktigt att kontrollera vilken form av odds som är godkända för dina free bets. Kan du använda dina free bets för klassiska odds – eller även för live odds? Den här typen av regler skall tydligt framkomma i bonusens villkor.
Minsta oddsEfter att du har kontrollerat omsättningskravet så rekommenderas även att närmare studera det minsta oddset, eller minimum odds som det också kallas. Detta visar nämligen vilka spel som ingår för att du ska kunna uppfylla omsättningskravet.

Om det minsta oddset är 1,70, ja då är det alltså bara spel som överstiger 1,70 Som ingår i omsättningskravet. Väljer du istället att spela på marknader till ett lägre odds, så räknas dessa inte in i omsättningskravet.
GiltighetstidEtt annat villkor som du bör kontrollera är vilken giltighetstid dina free bets har. Det här visar nämligen hur lång tid du har på dig att använda dina free bets.

Särskilt viktig är giltighetstiden när det gäller bonusar med omsättningskrav. Giltighetstiden visar då hur lång tid du har på dig att uppfylla ditt omsättningskrav. Är tiden alltför snålt tilltagen så kan det leda till att du inte hinner uppfylla ditt omsättningskrav och därmed inte har möjlighet att ta ut eventuella vinster.
Minsta insättningI vissa fall så har du möjlighet att få free bets utan krav på insättning. I andra fall så är det nödvändigt att du först gör en insättning för att aktivera dina free bets. I det senare fallet är det självfallet viktigt att kontrollera eventuella insättningsgränser. Ofta krävs att du gör en insättning på till exempel minst 100 kr för att kunna ta del av ett erbjudande. Naturligtvis så finns det även insättningsgränser som ligger både högre och under hundralappen. Oavsett vilken insättningsgränsen är det alltså viktigt att du uppfyller denne för att kunna ta del av ditt erbjudande med free bets
Viktigt att kontrollera villkorenVisst kan det kännas lite krångligt att behöva kontrollera villkor och regler. Fast det är väldigt viktigt att du har koll på det finstilta. För det är ju det som faktiskt skiljer en bra free bets bonus från en sämre. Och om du går igenom de faktorer dom vi har tagit upp här så har du garanterat gjort en bra analys – vilket betyder att du också kan göra ett bra val.

Det är viktigt att poängtera att alla spelsidor ska vara väldigt tydliga när det gäller regler och villkor. Detta är nämligen ett krav som ställs i lagen. Allt som rör till exempel omsättningskrav och insättningsnivåer ska tydligt anges i bonuserbjudandet. Om du ändå tycker att något verkar oklart så har vi ett råd till dig: kontakta kundtjänsten och kontrollera. Fast aktivera aldrig en bonus om du känner dig osäker på vad som gäller när det kommer till regler och villkor.

Vilka betalmetoder kan du använda för att få free bets?

Som vi har visat i den här guiden så finns det free bets i olika former. Ibland förekommer kravet på att man först gör en insättning. Efter att man har gjort sin insättning så kommer erbjudandet med free bets att aktiveras.

Betalningsmetoder Ikon

Fast hur går man då till väga för att göra sina insättningar? Och nästa fråga är naturligtvis hur gör man ett uttag av den vinst som erbjudandet förhoppningsvis genererar? Vi ska gå vidare i vår free bets-guide med att titta närmare på tillgängliga betalmetoder. Det betalsätt som vi går igenom här är de vanligast förekommande på svenska bettingbolag.

Betalkort

Du har såklart möjlighet att använda dig av traditionella kontokort. Flertalet av alla bettingbolag erbjuder dig möjlighet att göra överföringar och uttag med de vanligaste kontokorten.

Om du redan har tillgång till dessa kort behöver du alltså inte göra en särskild anslutning, utan kan aktivera din bonus med free bets eller riskfria spel direkt.

Digitala överföringar

Populärt är även att göra sina överföringar med någon av de många digitala banksöverföringstjänstr som finns till gängliga idag. De flesta använder sig av e-legitimation. Du kan alltså signera direkt med ditt bankid och aktivera ditt erbjudande med free bets eller riskfria spel.

E-plånböcker

En tredje betald form på många bettingsidor är e-plånböcker. Dessa fungerar som en mellanhand mellan dig och spelbolaget.

Så gör du en insättning

Beroende på vilket betalsätt du vill använda för att aktivera dina free bets så använder du olika tillvägagångssätt. Fast i regel så ser proceduren ut på följande sätt:

 1. Börja med att välja den betalmetod du vill använda.
 2. Fyll i hur stort belopp du vill sätta in. Tänk på att uppfylla den eventuellt lägsta insättningsgränsen för att du ska få dina free bets eller riskfria spel.
 3. Följ instruktionerna för att verifiera din insättning.

Hur lång tid tar en insättning?

En insättning görs alltid direkt. Det betyder alltså att du har tillgång till pengarna omedelbart och kan börja betta på din favoritmatch.

Så gör du ett uttag

Efter att du har aktiverat dina free bets så har du även möjlighet att göra ett uttag. Fast tänk på att du kan vara tvungen på att uppfylla ett omsättningskrav innan ett uttag med riktiga pengar är möjligt. Så här går du till väga:

 1. Logga in och välj den önskade betalmetoden.
 2. Fyll i hur stort belopp som du vill ta ut.
 3. Följ instruktionerna för att verifiera ditt uttag.

Hur lång tid tar ett uttag?

Uttagstiderna kan variera mycket. Och här är det ditt val av betalsätt som är avgörande. Om man till exempel väljer att göra ett uttag med ett kontokort så kan ett uttag ta 1-3 dagar. För vissa spelare är det helt acceptabelt – medan andra tycker att det borde gå betydligt snabbare. Om du tillhör den senare gruppen så kan vi rekommendera att du använder dig av direktbanköverföringtjänster. Med dessa är det nämligen möjligt att göra uttag på bara 5 till 15 minuter.

Överblick av olika betaltjänser

Eftersom det som sagt kan finnas stora skillnader mellan olika betaltjänster på nya bettingsidor så ska vi fördjupa oss lite i dom olika alternativen. Nedan kan du läsa om de vanligaste betalmetoderna som du kan använda dig av för att spela med en bonus som ger dig free bets eller riskfria spel.

MasterCard

mastercard ikonDet här är ett av världens vanligaste kontokort. Därför är det en självklarhet att det är också kan användas på svenska bettingsidor. För att göra en insättning med Mastercard behöver du i regel ange hela kontonumret samt CVC-koder och utgångsdatum. Den stora fördelen är att de flesta spelbolag godkänner det här betalsättet. Däremot är det en nackdel att uttag kan dröja upp till 3 dagar.

Visa

visa ikonInte heller Visa behöver väl en närmare presentation. Det här kontokortet fungerar på ett liknande sätt som mastercard – och kan självfallet också användas för att ta del av bonus kampanjer med free bets.

Swish

swish ikonSwish är ju en betalmetod som på många sätt förändrat vårt dagliga liv. Det blir allt fler och fler spelbolag som ger spelarna möjlighet att göra snabba och smidiga insättningar med Swish. Fördelen är såklart den stora enkelheten och de snabba rutinerna.

Trustly

trustly ikonEtt annat alternativ som är väldigt populärt är Trustly. Betaltjänsten räknas in i kategorin direktbanköverföringar. Det betyder alltså att pengarna flyttas direkt från ditt bankkonto till spelkontot – och detta sker tryggt och säkert tack vare legitimering med bank id. Du kan aktivera dina free bets direkt – fast det är framförallt när det gäller uttag som Trustly imponerar. När du väljer den här betalmetoden så behöver du faktiskt inte dröja längre än 5 till 15 minuter innan överföringen är klar.

Apple Pay

apple pay ikonEtt annat snabbt alternativ är att använda sig av Apple Pay. Tyvärr är antalet bettingbolag som ger dig möjlighet att använda Apple Pay men utvecklingen pekar mot att det här är en tjänst som kommer bli vanligare och vanligare.

Google Pay

google pay ikonGoogle Pay börjar det användas ungefär samtidigt som Apple Pay. Även den här insättningsmetoden ger möjlighet till snabba och smidiga överföringar.

Skrill

skrill ikonSkrill tillhör kategorin e-plånböcker. Även om Skrill Har många fördelar så är det viktigt att observera att inte alla bettingbolag godkänner den här metoden i samband med bonusar som till exempel free bets och riskfria spel.

Neteller

neteller ikonÄven Neteller ingår i kategorin e-plånböcker. Ett omtyckt betalningsalternativ som fungerar på ett liknande sätt Skrill. Fast även i det här fallet så kan det finnas begränsningar då det gäller möjligheterna att göra en insättning och aktivera ett bonuserbjudande.

Tillgängliga sportmarknader för free bets

Nu har vi tittat närmare på allt ifrån bonusvillkor till insättningsalternativ. Och vi har kunnat se att free bets skapar många spännande möjligheter.

Fast på vilka marknader kan man egentligen använda sina free bets? Vilka sporter erbjuds? Och vilka är smartast att betta på? Vi ska fortsätta med att titta närmare på några av de populäraste sporterna på svenska bettingbolag  – och ge några tips på hur du kan använda dina free bets och riskfria spel.

Gratisspel för fotboll

Det populäraste betting alternativet på alla och svenska spelbolag är såklart fotboll. Intresset för fotboll är rekordstort – och spelarna bettar på allt från allsvenskan till La Liga till Serie A.

Du har såklart möjlighet att ta del av en bonus som ger dig möjlighet att spela på de hetaste fotbollsmatcherna. Dessutom så förekommer ofta tillfälliga specialkampanjer i samband med EM och  VM när spelarna har chans att ta hem bonusar i form av till exempel free bets och riskfria spel.


Gratisspel för ishockey

Något annat som är väldigt populärt i Sverige är att betta på hockey. Givetvis så erbjuds ofta olika kampanjer på just ishockey. Du har möjlighet att ta hem bonusar i form av till exempel fre ebets och riskfritt spel på de populäraste ligorna.

Betting erbjuds såväl på matcher i Sverige som toppligor internationellt. Välj om du vill spela på slutresultatet eller antal mål i matchen. När du bettar på hockey kan du även spela på målskyttar och assistpoäng – och ännu bättre blir spelandet om du först har fått en bonus med free bets.


Gratisspel för tennis

En annan populär sport att betta på är tennis. De stora spelbolagen erbjuder ett brett urval av odds vilket ger dig chansen att spela på allt från Australian Open till Wimbledon.

Som spelare kan du även ta del av live streaming som garanterat gör spelupplevelsen ännu bättre. Missa inte heller möjligheterna att aktivera en välkomstbonus med till exempel free bets som ger dig chansen att maximera ditt spelande.


Gratisspel för vintersport

Vintersport har utan tvekan en särskild plats på den svenska spelmarknanden. Det handlar dels om klassisk längdskidåkning men även betting på alpina störtlopp.

Du har givetvis chansen att välja mellan många olika bettingbolag – och för att välja rätt så kan aktivera en bonus med free bets för att kolla in sidan och dess vintersport-utbud lite närmare.

Tips: så använder du free bets smartast

En bonus kan såklart ge många fördelar. Alla gillar väl chansen att få en gratis bonus? Fast även om bonusen är gratis så är det viktigt att man använder den maximalt.

För målet är självfallet att det ska bli en vinst. I annat fall så är ju faktiskt bonusen inte mycket värd, eller hur?

För att hjälpa dig att omvandla dina free bets till riktiga pengar så ska vi fortsätta med att bjuda på några tips. Det finns självfallet aldrig några garantier i spelande – fast genom att noga överväga hur du använder dina free bets så har du större möjligheter att lyckas.

När ska du använda free bets?

1 ikonDet första du bör fundera på är när du ska använda dina free bets. Det är nämligen vanligt att regler och villkor säger att bonusen kanske bara är giltig i 7 dagar.

Om det finns en särskild match som du vill betta på bör man alltså se till att aktivera bonusen vid ett sådant tillfälle att den inryms under den aktuella villkorstiden.

Vilket belopp ska man spela för?

2 ikonNär du får free bets så räknas ju dessa som ett gratisspel. Det kan därför vara en god idé att använda bonusen maximalt för att öka sina chanser att vinna.

Vilka odds är bäst?

3 ikonDet här är den viktigaste frågan att fundera över. Ska man välja att satsa på höga odds? Eller är det smartare att gå in med låga odds? På den här punkten så är experterna oeniga. Vissa menar att det är bättre att välja spel med höga odds eftersom man ändå inte har betalat något för sina free bets. Andra föredrar hellre att spela på låga odds vilket ger en större sannolikhet till utdelning.

Gratisspel: fördelar och nackdelar med free bets

Känner du till talesättet ”allt som glimrar är inte guld”? Givetvis så per man göra en realistisk bedömning även när det gäller gratisspel. För det faktum är att det finns free bets som är väldigt generösa – och andra som man faktiskt bör undvika. Och vår guide syftar självfallet till att hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena.

För att göra det så tydligt som möjligt så har vi satt samman alla för- och nackdelar med free bets.

Fördelar med free bets

 • Rolig betting: Att betta kan bjuda på både underhållning och spänning. Alla spelare har olika strategier. Vissa utvecklar avancerade systemspel, medan andra låter magkänslan styra. Fast en sak är klar: free bets kan garanterat göra spelandet ännu roligare.
 • Chans att öka vinsten: Även om det är roligt att spela så vill vi såklart även ta chansen att vinna. Och genom att aktivera free bets så kan du spela på fler marknader utan kostnad, vilket ger dig större chanser att vinna.
 • Minska risen: En stor fördel med free bets är att dessa minskar riskerna. För att spela är ju alltid förenat med en risk eftersom du kan förlora din insats. Men genom att använda dig av free bets på ett smart sätt så minskar riskerna i spelandet.
 • Lär dig mer om betting: som nybörjare så kan det kännas som att det är mycket att lära sig när det gäller betting. En stor fördel är att free bets ger dig chansen att testa på nya spel – utan att det kostar dig något.

Nackdelar med free bets

 • Minsta odds: Som vi redan sett så är det vanligt att free bets har ett minsta odds. Det är alltså enbart dessa odds som räknas in i erbjudandet.
 • Omsättningskrav: det finns free bets som är helt omsättningsfria. Fast även sådana som har ett omsättningskrav. Om detta är alltför högt kan det bli svårt att omsätta din bonus.
 • Begränsade marknader: även det här är ett villkor som kan ställa till det. Det vill säga om bonusen är förbunden med spel på marknader som inte passar dig.

Vilka betttingbolag erbjuder free bets?

Som spelare idag så kan du ofta få olika bonusar. Fast vilka betting bolag på nätet erbjuder egentligen bäst kampanjer med free bets? Gratis bonusar och free bets ses ju generellt som några av de bästa kampanjerna. Läs vidare så ska vi tipsa om några bettingbolag som kan erbjuda dig free bets.

free bets soek baerbar dator

En man söker efter gratis spel på en bärbar dator.

Free bets för nya spelare

Free bets delas ofta ut till nya kunder. Oftast i form av en välkomstbonus. Alla spelbolag tar fram olika kampanjer som är utformade på olika sätt. Som ny spelare så kan du alltså välja att hämta hem ett erbjudande med free bets för att kolla in den nya sidan. Det här är alltså en form av ”prova på erbjudande” som du kan använda för att kolla in det övriga utbudet.

Specialkampanjer med free bets

Missa inte heller chansen att kolla in all a specialkampanjer med free bets. I samband med särskilda evenemang så kan spelbolagen nämligen ta fram förmånliga kampanjer med förhöjda odds och free bets.

Nyöppnat spelbolag med free bets

En typ av spelsida att hålla lite extra koll på är nyöppnade spelbolag. Det är nämligen vanligt att spelbolag i samband med sina lanseringar tar fram särskilda kampanjer. Och då har du chans att få free bets!

Detta är såklart en del av marknadsföringen. Och för ett nyöppnat bettingbolag gäller det att locka nya kunder.

Letar du efter kampanjer med free bets så kan det alltså vara en riktigt bra idé att hålla utkik efter just dessa nyöppnade bettingsidor!

Hur aktiverar man gratisspel?

Har du hittat ett erbjudande med gratisspel som du vill använda? Då är det dags att aktivera ditt erbjudande! Så här enkelt är det:

 1. Välj en av våra rekommenderade bettingsidor och klicka dig vidare.
 2. För att kunna hämta dina gratisspel måste du öppna ett konto.
 3. Välj om du föredrar en traditionell registrering eller direktinloggning med BankID.
 4. Glöm inte att aktivera ditt erbjudande så att du kan dra nytta av dina gratisspel.

Få free bets utan konto

Idag pratar man mycket om det som kallas för betting utan konto. När du spelar på ett betting utan konto behöver du först inte skapa ett konto i traditionell mening. Istället loggar du in med ditt bank id och börjar spela direkt.

I exemplet ovan där vi beskrev hur man aktiverar free bets så var det just den metoden som användes.

Att spetta utan konto har många fördelar. Förutom att du kommer igång väldigt snabbt och kan aktivera dina free bets direkt så kan du även se fram emot snabba uttag.

Tips: så hittar du free bets

Free bets kan ge dig många fördelar i ditt spelande. Fast hur går man till väga för att hitta dessa spel? Vi ger dig några tips!

Håll koll på bettingsidans nyheterSå fort det kommer en ny kampanj så presenteras den såklart direkt på betting bolagets hemsida.

Därför kan det vara en god idé att hålla lite koll på vilka nyheter som presenteras. Vissa bettingbolag har särskilda nyhetsbrev som du kan anmäla dig till.
Följ bettingsidorna i sociala medierGlöm inte bort att många bettingsidor är aktiva i sociala medier. Via deras kanaler kan du ta del av nya erbjudanden om free bets. Kolla in Facebook, Twitter och Instagram.
Kolla in vår bonuslistaEller så låter du oss göra jobbet åt dig. Vi har ju nämligen satt samman en lista med riktigt bra spel bonusar och free bets.
Vi har så att säga redan gjort jobbet åt dig- så kolla gärna in vår lista om du letar efter de bästa erbjudandena!

Testa flera bettingsidor

Att betta på nätet har nog aldrig varit så enkelt som det är idag. Spelbolagen blir bättre och bättre – och det kommer ständigt nya tekniska funktioner som förenklar spelandet. Att komma igång och spela kräver inte heller några särskilda förkunskaper. Även en nybörjare kan komma igång snabbt och enkelt.

Det som framför allt har förändrat har spelande är bank id. Den elektroniska verifieringen gör det nämligen möjligt för oss att komma igång och spela direkt. Som vi redan har sett i vår guide så krävs det bara en kort verifiering – sedan kan man börja spela direkt.

Tidigare så var den här processen garanterat mer omständlig. Du var till exempel tvungen att skicka in olika dokument för att göra ett uttag. Och registreringen kunde ofta ta lång tid.

Eftersom det numera är så enkelt att komma igång och spela så kan vi verkligen rekommendera att du testar olika bettingsidor. Oavsett vilket spelbolag du väljer så kommer det ju igång direkt.

Genom att ta del av free bets så får du på så sätt möjlighet att navigera dig i det stora utbudet av bettingbolag. Och detta kommer garanterat leda till den bettingsida som passar allra bäst för dig.

Framtiden för free bets

Det händer mycket på spelmarknaden just nu. Inte minst då det gäller bonusar. Så hur ser då framtiden ut för den här typen av gratisbonusar?

Vi tror garanterat att vi kommer få se mer av free bets även framöver. Detta då det här är en väldigt populär bonus bland spelarna. Dessutom ökar ständigt intresset för betting utan konto- och ett enkelt sätt att ta del av de spelupplevelser som dessa spelbolag erbjuder är att aktivera en bonus med free bets.

Intresset för virtuella sporter och e sport ökar också – vilket går hand i hand med ett ökat utbudet av free bets.

Sammanfattning: Använda free bets för att maximera spelandet

sammanfattning ikonI den här guiden har vi velat ge dig en introduktion till allt som rör free bets. Det här är en gratis bonus som kan ge dig flera fördelar  – om du använder erbjudande på rätt sätt. För även om det handlar om en gratis bonus så är det viktigt att t.ex. kontrollera villkor. Faktorer som till exempel omsättningskrav kan påverka hur bra en gratis bonus faktiskt är. Fast väljer du en kampanj med schyssta villkor så ger en sådan här bonus dig en perfekt start.

Så missa inte de möjligheter som free bets erbjuder och hämta hem ditt erbjudande redan idag. De bästa alternativen hittar du i vår lista.

Frågor och svar om free bets

Det här är en form av gratisbonus som du kan använda för att spela på odds.
I vår aktuella lista hittar du de främsta kampanjerna för tillfället.
Det beror på hur erbjudandet är utformat. Du bör alltid kontrollera regler och villkor innan du aktiverar din bonus.
Ja, efter att du har uppfyllt eventuella omsättningskrav så har du möjlighet att göra ett uttag.
Vissa bonusar låter dig själv välja vad du vill spela på, andra erbjudanden är kopplade till specifika singel- eller kombispel.
Det här är en bonus som blir din utan att du först måste göra en insättning – aktivera och spela direkt!


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]