Skip to main content

Spread betting

Vill du komma igång med spread betting? Då har du kommit till rätt plats. I vår guide går vi igenom grunderna: hur fungerar spread betting? Vilka marknander erbjuds? Och vilka likheter har spread betting med den finansiella markanden? Svaren på dessa frågor och mer därtill får du om du läser vidare.

spread betting

Lista bäst spelbolag med spread betting

Om du vill hitta bettingsidor med spreadbetting ger vår lista dig den rätta starten. Vi har nämligen utvärderat de bästa alternativen idag. Genom att välja ett rekommerat spelbolag kan du vara säker på att du får utmesta möjliga av spelfunktionen spread betting.

 • Bonus

  120 kr

  Villkor

  N/A | N/A | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  100 kr

  Villkor

  1x | 1,50 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se & Spela ansvarsfullt – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50 » Regler och villkor

 • Bonus

  100 kr

  Villkor

  N/A | N/A | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  1250 kr

  Villkor

  1x | 1,20 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  120 kr

  Villkor

  N/A | N/A | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  1000 kr

  Villkor

  4x | 1,80 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  500 kr

  Villkor

  6x | 1,80 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se & Spela ansvarsfullt – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 6x omsättningskrav lägsta odds 1,80 » Regler och villkor

 • Bonus

  100 kr

  Villkor

  1x | 1,75 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  1000 kr

  Villkor

  5x | 2,00 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  1000 kr

  Villkor

  7x | 1,80 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt
 • Bonus

  500 kr

  Villkor

  5x | 1,80 | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

Så bedömmer vi spread betting

Våra spelexperter har självfallet gått igenom en rad olika faktorer som påverkar värdet av din spread betting-funktion. Därför kan du alltid vara säker på att våra rekommenderade bettingsidor rbjuder bästa möjliga spelupplevelse.

Funktioner

1 ikonFörst och främst utvärderas vilka spread betting-funktioner som erbjuds. Du ska kan välja mellan flera olika alternativ – allt utifrån vad som passar dina spelarbehov bäst. Därför gör vi alltid en bedömning av spelfunktionerna – och vilken kvalitet som dessa erbjuder.

Regler och villkor

2 ikonSjävfallet så utvärderas även regler och villkor. De främsta spelbolagen erbjuder alltid bra regler och villkor på all spelande – spread bets inkluderat. Dessutom är det så klart allltid viktigt att reglerna är tydligt presenterade på hemsidan så att du vet vad som gäller.

Sportutbud

3 ikonHur bra är utbudet? I vilka sporter och på vilka marknader kan spread betting användas? För oss är det alltid viktigt att det finns ett brett utbud av sporter. Kan du till exempel använda en funktionen spread betting på både svenska och internationella ligor? Hur mångsidigt är det övriga spelutbudet ut på spelbolaget?

Plattform

4 ikonEn användarvänlig plattform är också ett krav för att hamna på vår spread betting topplista. En smidig och en enkel webbsida med tydliga och användarvänliga funktioner är avgörande – och givetvis ska funktinoer som spread betting även fungera enkelt på mobilen.

Vad är spread betting?

Vi ska börja med att närmare beskriva vad spread betting på bettingsidor är för något. När det handlar om spread betting så kommer du få ett antal alternativ som sträcker sig inom en intervall, en sk ”Spread”.

Du kan till exempel spela på en spread som motsvarar antal mål i en viss match. I ett sådan fall så skulle matchens spread a liggmellan 1.6 och 2.1.

Spread betting innebär att man satsar på skillnaden mellan satsninen och det faktiska resultatet. Speloddsen beräknas utifrån detta: ju större skillnaden är, desto högre är oddsen och därmed vinsten eller förlusten.

Du som spelare får då välja om du vill betta på om resultatet kommer att bli högre eller lägre än detta intervall. Detta kan jämföras med börsens köp och sälj funktion. Det är viktigt att tänka på att det inte finns några fasta odds när det gäller spread betting.

Liknas med aktiehandel

Spread betting är en typ av spelform som ofta jämförs med aktiehandel. Detta då man inte bara pratar om en spread, utan alltså också om att köpa och sälja.

Det betyder att spelaren väljer att köpa om bedömningen görs att oddsen är låga. Om spelaren gör bedömningen att oddsen däremot är för höga så väljer spelaren funktionen sälja.

Begreppet spread betting kommer också från finansmarknad.  Här avser spread skillnaden som finns mellan köp och försäljningspris på ett värdepapper.

spread betting soek

En man söker på internet efter spread betting.

Så här fungerar spread betting

Nu när vi har tittat närmare på grunderna i spread betting på nya bettingsidor så ska vi fortsätta med att kolla lite närmare på spelformen rent praktiskt.

När det gäller spread betting så kommer spelbolaget alltså att fastställa en förutse bestämd intervall. Detta anger  maximala och minimala värdet i det aktuella sportevenemanget.

Spelaren kan nu spekulera i om resultatet kommer att ligga över eller under det intervall som bookmakern har fastställt.

 • Om du tror att resultatet ligger över eller under intervallet så väljer du att göra en satsning.
 • Om du gör bedömningen att resultatet kommer bli precis det samma som spelbolaget så gör du däremot inte någon satsnig.

Spread betting kan därför förklaras som spelarens uppskattning av resultatet alternativt en händelse i ett sportevenemang.

Så gör du ditt spelval

Det finns alltså flera olika alternativ inom spread betting. Nedan beskriver vi det är grundläggande stegen du ska göra för att göra din satsning. Glöm inte att alltid jämföra olika alternativ för att hitta det ett spelbolag som erbjuder bäst spread betting.

Välj spread betting marknad

1 ikonBörja med att välja marknad för spread betting. Spread betting erbjuds inom flera sport, men däremot inte alla – lite längre fram ska vi kika närmare på de vanligaste sporterna inom spread betting och möjliga alternativ för din satsning.

Kontrollera intevall för spread betting

2 ikonStudera det akutella intervallet. Detta anges alltid för marknaden. Spelets så kallade spread har alltså ett lägsta och högsta värde. Du får välja om du vill lägga dig över eller under det akuella intervallet som satts av spelbolaget i fråga.

Köpa eller sälja vid spread betting?

3 ikonVälj om du vill ligga över eller under intervallet. Detta kallas för att köpa eller sälja. Den här spelformen liknas som sagt ofta vid den tradiotionella finansmarknanden! Tänk på att även kontrollera regler och villkor.

Placera din valda insats för att spela

4 ikonEfter att du valt marknad kontrollerat intervallet ska du välja din insats och placera ditt spel. Tänk på att spelet ofta anses vara mer riskfyllt en annan form av betting. Detta bör också åtspeglas i din insats.

Vilka insatsers görs i spread betting?

Spread betting räknas som sagt som en väldigt riskfylld form av spel. Innan du bestämmer dig för vilken insats du vill göra det därför viktigt att fundera på hur stor summa som man är villig att fundera att förlora.

Och det är som sagt viktigt att komma ihåg att det är aldrig finns några fasta odds när det gäller spread bettingn på svenska bettingsidor.

Så beräknas vinsten och förlusten

Spread betting bygger på ett annat typ av beräkningssystem än andra typer av odds som inom t.ex. Asian Handicap.

Hur stor en eventuell vinst blir beror beror enkelt förklarat på ”antal” rätt eller fel som du hade. Detta antal kommer därefter att multipliceras med insatsen. Låt oss till exempel säga att du spelar det på att det skulle bli 11 hörnor. Om det i stället på det 13 hörnor så kommer ett avdrag göras för felet det vill säga i det här fallet 2 hörnor.

Om det skulle bli en förlust så är det beräknas denna alltså på motsatt vis. Här är det väldigt viktigt att förstå att man faktiskt kan förlora en större summa än den som man faktiskt har spelat för. Detta är ju inte fallet när det gäller traditionella odds på spelbolag med svensk licens.

Exempel på köp och sälj-funktion i fotbollsmatch

För att tydliggöra hur spread betting fungerar ska vi titta närmare på funktionerna köp och sälj. Detta tydliggör hur du kan tänka på matchen som en form av aktiehandel.

Och som du kommer se är det viktigt att först och främst avgöra om man vill lägga sig under eller över det bestämda intervallet.

Exempel på köp-funktion i fotbollsmatch

I det här exemplet så utgår vi ifrån att du spelar på antalet mål i matchen – och din bedömning är att det kommer att bli många mål. Intervallet ligger på 2,6-3. I det här fallet så väljer du att satsa 50 kr på 3 – du tror med andra ord att det kommer att bli 3 mål i matchen.

Däremot så blev det fler mål än vad du hade trott, närmare bestämt så blev det 6 mål i matchen. Är i det här fallet så kommer du göra en vinst på 150 kr.  Detta beräknas stå på det totala antalet mål (6) – minus din satsning (3) = 3 * 50 = 150 vilket betyder att du vinner 100 kr (150 kr – 100 kr).

Låt oss istället säga att det totalt skulle det ha blivit 4 mål i matchen. I sådana fall skulle utdelningen har blivit 50 kr.

Jämt upp eller förlust

Skulle fotbollsmatchen ha slutat 2-1 skulle resulatate gått jämt upp ((3 – 3) x 50 kronor). Skulle det däremot ha blivit färre än tre mål i fotbollsmatchen skulle du ha förlorat de satsade pengarna.

Ett 1-1 oavgjort resultat skulle också ha resulterat i en förlust som motsvarar kr, även ett 1-0 resultat skulle ha resulterat i en förlust på kr och ett 0-0 oavgjort resultat i den aktuella matchen skulle ha resulterat i en förlust för dig på 150 kr.

Exempel på sälj-funktion i fotbollsmatch

I nästa exempel så ska vi istället titta på en match där du tror det kommer att bli få mål. Du vill därför lägga dig under det intervall som motsvarar matchens spread betting.

I det här fallet så ligger spread betting på intervallet 1,9-2.2. Du väljer då att ”sälja” för beloppet 50 kr och du tror att antalet mål kommer att bli 2.

Det visar sig att matchen blir mållös vilket betyder att du vinner 100 kr: 2 (din satsning) – 0 (antal mål) x 50 kr.

Fast vad händer om matchen skulle ha slutat 1-0? I sådana fall så skulle du ha vunnit 50 kr: 2 (din satsning) – 1 (resultatet) x 50 kr (din satning).

När kan jag använda spread betting?

Spread betting erbjuds på ett antal olika marknader. Vi ska gå vidare med att titta på några av de vanligaste.

Spela på antal mål

Spread betting kan som sagt erbjudas på flera olika marknader. En av det mest populära gäller antalet mål. Tror du att den kommande matchen kommer bli en målkavalkad – eller kommer målvakterna att hålla nollan?


Spela på antal hörnor

Du kan även välja att betta på antal hörnor. Det här är en spelform som även finns inom traditionell betting bettingsidor utan registrering – fast den passar egentligen väldigt bra för just spread betting.

Ett exempel skulle kunna vara att fotbollsmatchens spred ligger mellan 10-12. Bedömningen görs alltså att det kommer bli ungefär så många hörnor i matchen. Genom att använda spread betting så kan du detta på om du tror att det blir fler eller färre antal hörnor.


Spela på antal kort

I en fotbollsmatch så kan mycket hända. Både röda och gula kort kommer garanterat att delas ut. Även detta ger möjlighet till spread betting betting. I det här fallet så kommer färgen kort ha ett visst antal poäng. Ett gult kort kan till exempel vara värt 10 poäng medan det röda motsvarar 35 poäng

Utifrån det skapas en spread i matchen och du kan välja att berätta och lägga en insats.

Hur skiljer sig spread betting från traditionella odds?

Som vi har sett så finns det alltså stora skillnader mellan spread betting och traditionella odds på ett spelbolag med svensk spellicens.

Spelare som väljer spread betting kan anse att fasta odds är alltför begränsade. Man anser då att det är traditionella oddsen kan ge en för liten avkastning  – och att spread betting därför är ett alternativ som bör övervägas. På så sätt så kan spread betting ge lite mer frihet i satsningen.

Om du till exempel tycker att oddset 1.3 är alldeles för låg så kan du istället välja spread betting för att få möjlighet till en större avkasning. Om du hade valt att spela med ett fast odds och satsat 100 kr så skulle vinsten ha blivit endast 130 kr. Hade du däremot valt att spela med spread betting så kunde summan däremot bli betydligt högre.

Du kan förlora mer än du satsat

Fast även om du alltså har möjlighet att vinna större summor så kan du även förlora mer pengar. När det gäller fasta odds så kan du ju bara förlora den summa som du har valt att spela för. Fast när det gäller spread betting så kan du alltså förlora mer än den insats som du gjorde.

Jämförelse spread betting och fasta odds

Föredrar du fasta odds eller spread betting? Nedan har vi gjort en jämförelse. Denna vissar på de viktigaste skillnanderna. Ta alltid hänsyn till dessa faktorer innan du gör ditt val.

Spread betting

 • Ger hög valfrihet (+)
 • Kan ge högra avkastning. (+)
 • Inga fasta odds. (-)
 • Du kan förora mer än insatsen. (-)

Fasta odds

 • Begränsade valmöjligheter. (+)
 • Du vet alltid hur högt oddset är. (+)
 • Du kan bara förlora insatsten. (+)
 • Ger potentiellt ej lika hög avkastning. (-)

I vilka sporter erbjuds spread betting?

För närvarande så finns det som sagt ett begränsat alternativ för den som är intresserad av spread betting. Om du vill testa att spela med spread betting så kommer du garanterat att hitta det största utbudet inom fotboll.

spread betting bonus

Mr Green: Spreadbetting bonus

Det är även möjligt att använda sig av funktionen spread betting när man bettar på golf och formel 1. Även i spel som cricket och rugby så finns det möjlighet att använda sig av spread betting.

Det återstår förstås att se om spread betting kommer få en större spridning och därmed ge spelarna tillgång till flera marknader.

För vem passar spread betting?

Spread betting är en spelform som är betydligt mer ovanlig en klassisk 1×2-spel – den kan inte heller hittas på lika många spelbolag som klassiska odds.

För vem passar då spread betting? Det här är en spelform passar den spelare som har lite mer erfarenhet. Innan du börjar med spread betting är det viktigt att du har förståelse för grunderna i spelandet.

Är det däremot en van spelare som känner för att testa på någonting nytt så kan det vara värt att ta en närmare titt på spread betting.

Tips innan du börjar med spread betting

Spread betting är som sagt en spännande spelform. Den ovanliga formen av betting kan ge stora utdelningar men är samtidigt förenad med stora spel risker. Som vi redan har nämnt så kan du faktiskt förlora ett belopp som är högre än den insats som du har valt att göra.

Därför är det viktigt att alltid vara försiktig. Rekommendationen är att alltid börja med små insatser – och det är som sagt alltid viktigt att vara medveten om vilka risker som spelet medför. Som alltid är det viktigt att spela på ett ansvarsfullt sätt.

För- och nackdelar med spread betting

Vilka för- och nackdelar finns det då med spread betting? Precis som vid alla annan betting så finns der flera faktorer att ta hänsyn till. Vi har listat de viktigaste.

Fördelar

 • Det finns en möjlighet att göra stora vinster.
 • Ger större valfrihet än traditionella odds.
 • Ger spelaren fler alternativ.

Nackdelar

 • Spread betting är en förhållandevis ovanlig spelform.
 • Spread betting innebär stor risker.
 • Du kan förlora med än den insats som du gjort.

Få bonus på spelbolag med spread betting

Om du vill testa att på den här typen av är det alltså viktigt att du först kontrollerar att just ditt spelbolag ger dig möjlighet att ta del av spread betting. Fast innnan du börjar spela ska du inte missa chansen att få en bonus – vilka du t.ex. kan hitta på nya bettingsidor.

Få en bonus innan du börjar spela

Oavsett vilken typ av odds som du är intresserad av så ska du inte missa möjligheten att få en bonus. Det är nämligen vanligt att spelbolag erbjuder särskilda kampanjer. Innan du börjar med spread betting kan du till exempel få en välkomstbonus.

Kontrollera villkoren

Innan du hämtar hem din bonus för att spela på spread betting är det viktigt att du kontrollerar villkoren. Har till exempel din välkomstbonus ett omsättningskrav? Vilket är minimum oddset som gäller för din bonus? Hur länge är din bonus giltig?

Sammanfattning

sammanfattning ikonSpread betting är alltså en intressant spel variant, som förenar logiken kring handel på börsen och sportspel och som vi har redan nämnt så kan det jämföras med köp och försäljning av aktier på börsen.

Du kan använda spread betting för att öka vinsterna – men det är viktigt att komma ihåg att spelformen även medför en högre risknivå i jämförelse med traditionell betting och live betting.

Frågor och svar

Spelformen kan ge högrre avkastning än andra oddsspel.
Spread betting innebär en hög risk.
Nej, spelformen är relativit ovanlig för närvarande.
Spread anger det intervall du kan spela på.


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]