Skip to main content

Oddsjämförelse

Välkommen till vår oddsjämförelse guide. Vi hjälper dig att jämföra odds och hitta de bästa alternativen i dag. Vi visar hur du gör för att jämföra odds på till exempel fotboll och ishockey. Att göra en oddsjämförelse är alltid steg ett för dig som vill betta på svenska bettingsidor.

oddsjämförelse

Bäst odds

Letar du efter de bästa oddsen? Då är vår guide en bra start. Vi har nämligen tagit fram än oddsjämförelse. Med hjälp av den så kan du på ett överskådligt sätt navigera mellan olika sevnska spelbolag.

Om du bettar på nätet så är det ju alltid viktigt att ha en överblick och faktum är att det kan finnas stora skillnader mellan olika spelbolag och det kanske allra viktigaste är att alltid jämföra odds.

Så gör vi vår oddsjämförelse

Det är flera faktorer som bör vägas in när man ska göra en oddsjämförelse. Ofta spelar flera olika funktioner men om du skaffar dig en helhetsbild så har du möjligheten att hitta ett bra odds

OddsnivåerNär vi gör vår oddsjämförelse så tittar vi alltid på vilka nivåer som oddsen ligger. Detta för att du aldrig ska gå miste om möjligheten att få en högre vinst. För att ta sig in på vår lista krävs alltid att spelbolaget kan erbjuda konkurrenskraftiga odds på fotboll och andra sport.
UtbudNågot annat som är viktigt att utvärdera är vilka sporter som erbjuds. Dagens främsta spelbolag erbjuder bra odds i många olika typer av sporter. Fotboll räknas som den populäraste sporten men det även viktigt att det finns tillgång till ett brett utbud av andra sporter.
LiveoddsEtt krav från vår sida är också att det finns ett bra utbud av live odds. Genom att använda en oddsjämförelse hittar du de bästa oddsen – även om du spelar live. Och just live odds är garanterat någon som blir populärare och populärare – gärna i kombination med live streaming.
BonusarVi jämför självfallet även hur bra oddsen är för olika insättningsbonusar. Hur höga är till exempel minimum oddsen? Hur ser övriga villkor ut? Vilka bonusar kan erbjudas till nya kunder? Och bra är bonusar om vi jämför med konkurrenterna?
betsafe bonus

Betsafe bonus

Hur fungerar en oddsjämförelse?

Syftet med att jämföra odds är att hitta de bästa alternativen. Det betyder att du alltså ska kunna hitta de svenska spelbolag som erbjuder det bästa oddset för tillfället.

Du kan använda en oddsjämförelse för att jämföra många olika typer av odds t.ex. asian handicap. Först och främst så kan du självfallet jämföra olika sporter. Gillar du att spela på fotboll så kan du använda dig av en odds jämförelse för att hitta dom bästa alternativen på både Premier League och Champions League. Självfallet så kan du även använda en oddstjänst för att jämföra oddsen i de stora mästerskapen som till exempel EM och VM.

Du kan även välja att jämföra odds i till exempel ishockey, handboll basket, alpint och många andra sporter och en sak är garanterat klar: att jämföra oddsen lönar sig garanterat alltid! Lite längre fram ska vi kika närmare på hur du får höga odds på just de sporter som intresserar dig.

Jämför odds på olika marknader

Du kan självfallet välja att jämföra odds mellan flera olika marknader. Om det gäller till exempel på fotboll eller ishockey så finns det flera olika alternativ. Vi ska fortsätta med att hitta närmare på de främsta.

1×2

Det mest klassiska oddset är IX2. Det betyder alltså att du spelar på om du tror att laget kommer vinna förlora eller om det blir ett oavgjort resultat. Genom att använda en oddsjämförelse kan du alltid få höga odds på din satsning.

Över/under

Om du bettar på till exempel ishockey eller fotboll så kan du även spela på resultatet över/under. Detta visar alltså om du tror att slutresultatet kommer att ligga över eller under en förutbestämd siffra. Även om du vill spela på öve/under så kan vi rekommendera att du alltid gör en oddsjämförelse för att hitta det bästa oddset.

Därför bör du jämföra odds

Som vi redan nämnt så är det främsta skälet till att göra oddsjämförelse att det kan finnas stora skillnader mellan olika bettingmarknader och insättningsbonusar.

Till en början så kan det tyckas som att oddsen är relativt lika varandra. När det gäller de klassiska marknaderna som till exempel 1×2 så kan utbudet se relativt likadant ut oberoende av spelbolag. Fast tittar man lite närmare så ser man att det faktiskt kan finnas stora skillnader. I regel så finns det alltid en svensk bettingsida som sticker ut. Och ditt mål är såklart att hitta det spelbolag som kan erbjuda odds som är bättre än övriga bettingbolag. Målet är alltså alltid att hitta det bästa oddset för just den marknad som du vill spela på.

Små odds skillnader är viktiga i det långa loppet

En viktig grundregel att ha med sig är vetskapen om att även små skillnader i odds får stora effekter. Så även om du inte tycker det känns så viktigt att leta efter ett högt odds så har det faktiskt en stor skillnad i det långa loppet. Det kan se ut som att ett odds på 1,30 inte är särskilt mycket högre än 1,20. Fast om du fortsätter att betta så kommer höga odds att ge dig en högre avkastning. Och ju mer du spelar desto viktigare är det att hitta höga odds.

Om du väljer att slå samman dina satsningar under en månads tid så kommer det blir tydligt hur viktigt det är att alltid hitta höga odds. Gör en sammanräkning och se hur hög vinsten blev. I nästa steg lägger du till oddset 0,1. Då kan du tydligt se hur mycket högre men vinsten skulle blivit om du hade fått ett högre odds – i vårt oddsjämförelse var skillnad 1,30 istället för 1,20.


Tuff konkurrens ger höga odds

Konkurrensen på dagens spelmarknad är väldigt tuff. Det betyder att spelbolagen alltid kommer försöka erbjuda dig det är bästa oddsen. Förklaringen är enkelt det svenska bettingbolag som kan erbjuda bäst odds har också chansen att locka flest kunder.

Det är också viktigt att veta att olika bettingsidor fokuserar på olika marknader. Vissa erbjuder bäst odds på fotboll och ligor som Premier League och Champions League medan andra är ett bättre val för ishockey, bandy och handboll. Det finns bettingsidor som erbjuder riktigt bra live betting medan andra kan ha konkurrenskraftiga ost på till exempel över/under spel.


Tänk långsiktigt på odds

En grundregel när det gäller alls är att alltid har ett långt tidsperspektiv. Genom att göra en oddsjämförelse så kan du alltid hitta bäst odds just nu. Även om skillnaderna just nu kan tyckas små så kommer du se att det i det långa loppet gör stor skillnad. En oddsjämförelse lönar sig därför alltid.

Ett tips kan därför vara att du är registrerad till flera olika bettingsidor. Detta för att han möjlighet att alltid ta del av de bästa oddsen.

Olika typer av odds

Det finns flera olika typer av odds. Det ger dig som spelare chansen att allt välja ett alternativ som passar dig bäst. Fast för att kunna välja odds är det är viktigt att ha en förståelse för grunderna i odds. Därför ska vi fortsätta vår guide med att titta närmare på frågan om hur man beräknar odds samt klargöra vad som är skillnaden mellan fasta och flytande odds. Vi ska även titta närmare på europeiska odds, brittiska odds samt amerikanska odds.

Hur beräknas de bästa oddsen?

Det enkla sättet att förklara odds är att det handlar om skillnaden i ett förhållande mellan insats och vinst. Om du får ett lågt odds betyder det är att sannolikheten för att något ska inträffa är stort medan ett högt odds innebär en låg sannolikhet.

Ett favorittippat lag kommer därför alltid att ge ett lågt odds medan ett lag som anses ha låga chanser att vinna följaktligen också ger höga odds.

Fasta och flytande odds – vad är skillnaden?

Inom betting på olika sporter skiljer man på fasta och flytande odds. Och som namnet antyder så kommer fasta odds alltid är att vara statiska. Motsatsen är alltså flytande och som kan ändra sig och därmed är dynamiska.

Fasta odds – ett exempel

Om du väljer att spela på fasta odds så är du alltså garanterad att få det odds som visas på din spelkupong. Det betyder alltså att du helt enkelt vet vad du får. Väljer du till exempel att spela på matchvinnaren så kommer du att få ett fast odds. Om din betting går hem så vet jag alltså redan i förväg hur stor vinsten kommer att bli.

Låt oss ta ett exempel på ett fast odds:

 1. Du väljer att satsa på en svensk vinst i EM-kvalet.
 2. Du väljer att satsa 200 kr och får det fasta oddset 2,00.
 3. Det blir en blågul vinst i matchen.
 4. Därmed blir din vinst 200 kr.

Fast odds erbjuds på flera typer av marknader. Förutom ovanstående 1×2-exempel så kan du även få fasta odds på till exempel resultat halvtid och fulltid. Vilka tillgängliga fasta odds som erbjuds beror självklart på vilken sport som du spelar på.

Flytande odds – ett exempel

Hur fungerar då flytande odds? Till skillnaden från fasta odds så kan alltså flytande odds ändras. Detta beror på att sport på alla sätt är en dynamisk marknad. Läget kan snabbt ändras om till exempel en spelare skadas innan matchen börjar. Eller kanske har laget en avstängd toppspelare? Det är exempel på faktorer som kan påverka oddset. När det gäller flytande odds på svenska spelbolag så justeras alltså oddsen utifrån det händelser som anses påverka resultatet.

Exempel på flytande odds

 1. 2 dagar innan match stöd så ligger oddset på en svensk seger i EM kvalet på 1,60.
 2. Strax innan matchstart så blir en av de främsta spelarna sjuk och därmed ändras oddset.
 3. Eftersom sannolikheten att Sverige ska vinna nu anses minska så ökar oddset till 2.0.

Olika sätt att ange odds

Som vi har sett så finns det alltså både fasta och flytande odds inom olika sporter. Dessa kan presenteras på olika sätt. Närmare bestämt med europeiska odds, brittiska odds eller amerikanska odds.

Europeiska odds

Den absolut vanligasete oddsformen på svenska spelbolag är den som kallas för europeiska odds. Detta odds visar hur mycket du kommer få tillbaka vid en eventuell vinst.

europeiska odds
 • Exempel europeiska odds: Du satsar 1000 kr på oddset 1,5. Det blir en vinst vilket betyder det att en utbetalning kommer att göras på 1500 kr. Det betyder alltså att den vinst som du gör blir 500 kr.

Med andra ord så kommer alltså din insats att multipliceras med oddset som i det här fallet alltid anges med ett decimaltal.

Ett europeiskt odds på 1,0 har alltså sannolikheten 100 %, medan ett odds på 1,5 har sannolikheten 66,6 %.

Brittiska odds

Ett annat sätt att presentera odds är så kallade brittiska odds. Dessa går även under namnet traditionella odds. Till en början så kan det kännas lite krångligare att lära sig att förstå hur brittiska odds fungerar – men likheten är egentligen stor med europeiska odds.

brittiska odds

Skillnaden är att brittiska odds alltid skrivs som ett bråktal. Ett odds på 1,5 skrivs alltså istället som 3/2.

 • Exempel på brittiska odds: Du väljer att betta med det brittiska oddser 3/2. Din satsning är 100 kr. det blir en vinst vilket betyder att du vinner 150 kronor.

 Amerikanska odds

En annan typ av odds är den som kallas för amerikanska odds. Den här typen av odds går även under namnet moneyline odds. I oddsjämförelsen så anges dessa odds alltid med ett plus eller minustecken.

amerikanska odds

Om det finns ett + så visar det hur mycket du skulle vinna vid en satsning på till exempel 100 kr. Är oddset däremot angivet med ett minustecken så visar det hur mycket du måste betta för för att ha chansen att vinna 100 kr.

 • Exempel amerikanska odds: Du väljer att spela för 100 kr och det är ett amerikanska oddset är +200. Det det betyder att du vid en vinst skulle få ut totalt 300 kr. Och den totala vinsten skulle därmed bli 200 kronor.

Hur beräknar spelbolaget oddset?

Det finns alltså flera faktorer som kan påverka oddset. Spelbolaget använder sig av olika analysmetoder för att räkna ut sitt odds.

Det handlar alltså om vilken uppfattning spelbolaget kommer att göra av den aktuella sporthändelsen. Utifrån detta så gör man en bedömning och utifrån det så tas ett odds fram.

Vissa spelbolag räknar ut sina egna odds. Detta görs genom analys av matchen samt genom att kontrollera tidigare statistik. Fast det finns även andra svenska spelbolag som köper in oddstjänster av särskilda oddsföretag.

Det är alltid specialister som tar fram spelbolagens odds och dessa försöker givetvis alltid att göra en avvägning av alla tänkbara utfall och aspekter som kan påverka resultatet.

Vad är marginal?

Ett begrepp som du kanske redan känner till där det är som kallas för ”marginal”. Detta är summan som gör det möjligt för svenska spelbolag att tjäna pengar då de erbjuder spel på odds.

Enkelt förklarat och betyder alltså marginal att oddset sätts något lägre än den bedömning som experterna på spelbolaget har gjort. Detta för att helt enkelt kunna tjäna pengar på det spelmarknader som erbjuds – och av den anledningen så är ju odds jämförelsen alltid viktigt att utföra!

Hur snabbt ändras odds?

Oddsen kan förändras väldigt snabbt. Som vi redan har sett så kan en skadad spelare till exempel innebära förändringar av oddset. Och oddset kan faktiskt ändras ända fram till matchstart.

Och det är förklaringen till att man kan få olika odds beroende på när man väljer att spela på en match. Faktorer som påverkar oddset kan som redan nämnts vara skadeläget men även den mer allmänna formen. Ett lag kan så klart även anses ha en fördel av att de spelar på hemmaplan.

Oddsjämförelse för live odds

Något som lockar många spelare är möjligheten att betta live. Flertalet av alla svenska spelbolag erbjuder idag live spela i olika varianter. Fast precis som när det gäller traditionella odds så är det alltid viktigt att göra en jämförelse. Detta för att hitta dom bästa oddsen även vid live spel.

oddsjaemfoerelse live odds-

Jämförelse av live odds för bärbara datorer.

Vad är live odds?

Live odds betyder att du spelar under den pågående matchen. Istället för att i förväg försöka pricka in vinnaren i fotbollsmatchen eller ishockeyturneringen så kan du alltså spela under pågående match. Det betyder att du följer det som händer i matchen och anpassar din satsning utifrån dessa händelser.

Att betta live på spelbolag med svensk licens erbjuder garanterat en helt ny typ av spelupplevelse. Det kommer garanterat bli betydligt mer spännande att följa en match om du samtidigt väljer att betta.

Att betta live kräver vissa specialkunskaper: du ökar givetvis chansen att vinna om du läser spelet på rätt sätt. För att lyckas med liveodds gäller det att se hur spelet utvecklar sig och på så sätt försöka göra en bra satsning.

Jämföra live odds

Precis som när det gäller traditionella odds så är det viktigt att du gör en oddsjämförelse även när du spelar med live odds. Detta för att alltid kunna hitta de bästa oddsen oavsett om du väljer att betta live på fotboll, ishockey eller någon annan sport på nya bettingsidor.

Fast eftersom live oddset ändrar sig i takt med spelets gång så blir det följaktligen svårare att göra en jämförelse. Vårt tips är to att generellt försöka bilda sig en uppfattning om olika spelbolag för att se vilka nivåer det brukar erbjuda. Under den pågående matchen så kan du även välja att följa ett mindre antal spelbolag för att realtid se hur deras live odds ändras.

Live odds vs tradionella odds

Ooavsett om det gäller live odds eller traditionella odds så är det alltså alltid viktig att göra en oddsjämförelse. Fast vilket är egentligen det är det bästa alternativet? Både liveodds och traditionella odds har självfallet sina för och nackdelar.

Live odds

 • Ett populärt odds som höjer spänningen i matchen (+).
 • Det blir roligare att följa sportevenemanget (+)
 • Live odds kan ibland ligga på höga nivåer (-).
 • Utbudet av live odds är mindre än traditionella odds (-).

Traditionella odds

 • Erbjuds på alla spelbolag (+)
 • Välj mellan mång stortmarknader (+)
 • Du har inte möjlighet att ändra ditt spel under matchens gång (-).
 • Erbjuder mindre frihet än live odds. (-)

Jämför odds på fotboll

Som vi redan har nämnt här i vår guide så lönar sig oddsjämförelsen för alla sporter. Och den sport som är populärast på det flesta bettingsidor med svensk licens är fotboll.

Betinia Odds på fotboll

Betinia: Odds på fotboll

När det gäller fotboll så kan du till exempel välja att göra oddsjämförelsen för 1×2-spel. Du bettar då på om det blir en vinst för hemma- eller bortalaget alternativt om matchen kommer att sluta och avgjort.

Du kan även spela på det antalet totala antalet mål. Populärt är till exempel att spela på så kallat över och under-spel. Tror du till exempel att det kommer bli mer eller mindre än 2,5 mål i matchen? Över/under-spel kan även väljas för till exempel antal antal mål och antal inkast.

Du som gillar fotboll och har specialkunskaper kan man även spela på mer ovanliga marknader som till exempel vilken spelare som gör det första målet.

Jämför odds på ishockey

Det kan gå snabbt på isen och många gillar att betta på ishockey. Svenska betingsidor ger dig möjlighet att betta på allt från NHL till SHL. Att spela på hockey är populärt i Sverige och därför lönar det sig alltid att göra en och oddsjämförelse för att hitta dom bästa oddsen.

Precis som när det gäller fotboll så kan du spela på 1×2, då resultatet alltid räknas inom den ordinarie tiden. Du kan även spela på det som kallas för money line. I sådana fall så ingår även eventuella förlängningar och straffar.

Genom att jämföra olika svenska spelbolag så kan du alltid hitta det som erbjuder det bästa oddsen. Självfallet så kan du även välja att betta på målskytt och assist. Andra populära spelmarknaden när det gäller ishockey är total antal mål samt periodspel.

Jämför odds på handboll

En annan sport som erbjuder riktigt kul betting är handboll. Resultatet kan ändras snabbt och elitserien erbjuder riktigt spännande matcher. Dagens bästa bettingsidor utan registrering erbjuder både internationella och svenska ligor.

Gör en oddsjämförelse för att hitta det bästa oddsen för att spela på handboll. Vid de stora mästerskapen är dessutom utbudet av markanader ännu större.

Jämför odds på e-sport

Intresset för e-sport växer ständigt på bettingsidor. För varje år som går så tillkommer nya spel och allt fler svenska spelbolag väljer att satsa på e-sport. Även här så kan det finnas stora skillnader så gör alltid en oddsjämförelse för för att hitta det är bästa valet.

odds på e sport

Betway: Odds på e sport

Du kan spela på flera olika marknader inom e-sport. Precis som inom till exempel fotboll och ishockey så kan du spela på det vinnande laget. Inom e-sport erbjuds även så kallad money line som alltså även inkluderar eventuella förlängningar.

Inom e-sport så har du även möjlighet att ta del av långtidsspel. Missa inte heller att betta på marknaden kartor. Här gäller det alltså att spela på vem man tror som först kommer att vinna en hel karta. Spelalternativet erbjuds i bland annat CS:GO, Dota 2, King of Glory och lol.

För- och nackdelar med oddsjämförelse

Vilka är då de främsta fördelarna med att jämföra odds? Och finns det några särskilda nackdelar med att göra en oddsjämförelse? För att ge dig en helhetsbild har vi listat både för och nackdelarna.

Fördelar

 • De flesta oddsjämförelser är helt kostnadsfria att använda.
 • Genom att göra en jämförelse kan du hitta det bästa alternativet.
 • Du kan använda en oddsjämförelse  för att maximera spelandet.
 • Du kan även jämföra odds för att få ett kombinationsspel.

Nackdelar

 • Även om tjänsterna är smidiga så tar den oddsjämförelse lite tid.
 • Det krävs att du är insatt i sporterna för att kunna göra en jämförelse.
 • Odds kan ändras snabbt vilket betyder att oddsjämförelse måste göras ofta.
 • Oddsjämförelsen kan kännas krånglig för nybörjaren.

Andra sätt att maximera spelandet

Oddsjämförelsen är ett viktigt verktyg för den som vill maximera sitt spelande. Genom att alltid jämföra oddsen så kan du välja ett passande spelbolag. Och som vi redan har nämnt så kan det också vara en smart idé att växla mellan olika spelbolag. Vissa spelbolag är bäst på fotboll medan andra spelbolag erbjuder bättre odds på andra marknader.

Fast det finns så klart även andra sätt att maximera sitt spelande. Vi ska fortsätta med att titta närmare på hur du kan använda en bonus i kombination med en oddsjämförelse.

Olika oddsbonusar

Som spelare så är det vanligt  att du kan ta del av en bonus. Sportbonusar erbjuds i flera olika former.  Och även här så är det viktigt att man gör en jämförelse av oddsen. Detta för att försäkra sig om att någon alltid gör ett bra val.

Oddsjämförelse för insättningsbonus

Den kanske vanligaste formen av oddsbonus är en välkomstbonus. Denna delas alltså ut till nya spelare som öppnar ett konto på en svensk bettingsida. Vanligtvis så handlar det om en så kallad matchningsbonus. Det betyder att spelbolaget matchar det belopp som sätts in.

Får du en matchningsbonus på 100 % så betyder det alltså att summan kommer att fördubblas.

Insättningsbonusar ger dig alltså chansen att testa på nya svenska spelbolag. Fast det är viktigt att du alltid kontrollerar regler och villkor. Först och främst så kan din välkomstbonus har ett omsättningskrav. Detta visar alltså en många gånger du måste omsätta din bonus innan de möjlighet att ta ut riktiga pengar.

Och även när det gäller insättningsbonusar med ett matchat belopp är det viktigt att göra en oddsjämförelse. För det är nämligen vanligt att en insättningsbonus har ett minimumodds. Detta visar det lägsta odds som du kan spela för för att uppfylla bonusens omsättningskrav. Detta kan till exempel ligga någonstans mellan 1,50-2,00.

För att avgöra hur bra en välkomstbonus är det alltså viktigt att alltid göra en oddsjämförelse.

Oddsjämförelse för gratisspel

En annan populär bonus är den som kallas för gratis spel. Det är typ av bonus som spelbolaget ger medlemmarna ett visst gratisbelopp att spela för. Låt ta ett exempel: Väljer du att göra en insättning så kan du alltså få gratisspel till ett värde av till exempel 200 kr. I vårt exempel så kan du kan använda din bonus för alla spel som har det lägsta oddset 2.0.

Även gratis spel kan ha omsättningskrav så tänk på att även kontrollera detta innan du aktiverar din bonus.

Oddsjämförelse för riskfria spel

Ett annat alternativ är att aktivera ändå den som ger dig riskfria spel. Den här bonusen fungerar på så sätt att spelbolaget kommer att ersätta din insats som skulle bli en förlust. Däremot så är det alltså ett krav att du först gör en egen insättning för att kunna ta del av en bonus med riskfria spel. Och jämförelsen lönar sig även när det gäller riskfria spel. För även här så finns det alltid ett minimum odds som måste uppfyllas.

Sammanfattning

sammanfattning ikonInnan du börjar att betta på svenska spelbolag är det viktigt att du förstår hur oddsen fungerar. Genom att ha förståelse för både låga odds och höga odds så kan du nämligen göra bästa tänkbara satsning.

När du gör en oddsjämförelse sen så ingår flera olika faktorer i din bedömning – som vi har sett så är det viktigt att till exempel kontrollera marginalen men även minimum odds och andra faktorer som påverkar dina chanser att göra en bra satsning.

När du väljer ett spelbolag som rekommenderas av oss kan du alltid vara säker på att bettingssidan har fått ett högt betyg av oss i vår utförliga och jämförelse.

Frågor och svar

Oddsjämförelsen hjälper dig att hitta de bästa oddsen.
Jämför olika spelbolag för att hitta det främsta alternativen.
Kontrollera i förväg vilka odds nivåer som spelbolagen erbjuder.
Nej, sannolikheten för en vinst ökar inte men vinstnivån kan bli högre.


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]