Skip to main content

Svensk spellicens

Hur hittar man ett bra spelbolag med svensk spellicens? Vilket spelbolag har till exempel de högsta bonusarna och de snabbaste uttagen?

Vi har gjort en stor undersökning av de alternativ som erbjuds i dag. Vill du vara säker på att göra ett riktigt bra val av spelbolag ska du läsa och vidare i vår guide som ger dig allt du behöver veta om spelbolag med svensk licens.

Innehåll

svensk spellicens

Lista: bäst spelbolag med svensk licens

Listan visar de spelbolag som har fått högst betyg. För att få ett högt betyg krävs att allt från bonusar till odds håller högsta tänkbara nivån. Vidare ställs höga krav på ett brett utbud av olika bettingmarknader, samt en riktigt bra spelmiljö.

Listan hålls alltid aktuell för att du ska kunna ta del av de bästa valen just nu.

Hur fungerar den svenska spellicensen?

Spelare i Sverige har länge kunnat spela på nätet. Vi har kunnat ta del av allt från betting på fotboll till live odds på ishockey, trav och mång andra sporter.

2019 trädde dock en ny spellag i kraft – och med denna infördes även en svensk spelarlicens.

Denna förändrade på många sätt spelmarknaden. Det svenska spelmonopolet med svenska spel och ATG var nu över. Nu blev det istället möjligt att att välja mellan många olika spelbolag mellan svensk licens.

Sedan spellagen infördes har det dessutom öppnat många nya spelbolag som har en svensk licens. Och som spelare så har du nog aldrig haft så många spelmöjligheter som just idag!

Detta innebär den svenska spellicensen

spelbolag svensk licensInförandet av den svensken spellicensen medförde en rad förädningar.

Vi ska fortsätta med att titta på några av de viktigaste.

En mer ansvarstsfull spelmiljö

Ett skäl till att det nya licenssystemet infördes var framför allt att leverera en trygg och säker spelmiljö.

Alla spelbolag som har en svensk licens måste aktivt arbeta för att till exempel motverka spelberoende. . För medan spelbolag utan svensk licens har helt andra regler så styrs alltså alltså spelsidor som har svensk licens av hårda krav då det gäller säkerhet och spelarsäkerhet.

Ingen skatt på spelbolag med svensk licens

En annan viktig skillnad mellan att spela på ett spelbolag som har en svensk licens och ett spelbolag utan svensk licens rör här med skatter.

För när du väljer att spela på ett spelbolag med svensk licens så behöver du aldrig oroa dig för skattefrågan. Allt spelande är nämligen helt skattefritt.

Det betyder att den vinst som du gör när du spelar på en betting sida med svensk licens blir din direkt. Du behöver alltså inte oroa dig för kommande skattebetalningar.

Krav på svensk support

Alla som spelar på nätet vet att det då och då kan dyka upp på olika frågor. Nya kunder kan har frågor om eventuella välkomstbonusar, insättningar och uttag eller liknande.

Ett krav på spelbolag som innehar svensk licens är att de är alltid erbjuder svensktalande support. Detta hänger ihop med punkten att kunna erbjuda en mer ansvarsfull spelmiljö än den som finns på spelbolag utan svensk licens.

Och visst är det en trygghet att du som spelare och andra nya kunder alltid vet att det kan få den hjälp som det är kan komma att behöva – och att den är alltid erbjud på svenska.

Vilka spelbolag kan få en svensk licens?

För att bevilja en svensk licens krävs att ett spelbolag uppfyller samtliga av det krav som den svenska spel inspektionen ställer.

Myndigheten räknas som en av branschens tuffaste. Det ställs t.ex. extremt hårda krav på att en trygg och säker spelmiljö kan erbjudas, samt att spelaren alltid har tillgång till trygga och säkra betalningssätt.

Vidare även måste det spelbolag som ansöker om en svensk licens även förhålla sig till de särskilda spellagar som reglerar till exempel eventuella bonusar och marknadsföring.

spelbolag utan svensk licens baerbar dator

Kvinna söker på internet efter spelbolag utan svensk licens.

Om ett spelbolag får en svensk licens så får de alltså tillåtelse att erbjuda spelande i Sverige. Antalet spelbolag som söker om en svensk licens ökar ständigt vilket betyder att du får fler alternativ att välja bland.

Fast kraven är som sagt tuffa – och endast det som uppfyller samtliga har möjlighet att få en svensk licens. Samtidigt kan det finnas stora skillnader mellan det bolag som får en svensk licens. Och därför lönar det sig alltid att göra en jämförelse mellan alternativen.

Bäst spelbolag med svensk licens

Vilket spelbolag med svensk licens är bäst? Vilken bettingsida har det bästa utbudet? Och vilken bettingsida med svensk licens kan erbjuda bäst odds? Det är såklart frågor som man bör ställa sig när man letar efter det bästa spelbolaget med svensk licens.

Dessa frågor har våra spelexperter utgått ifrån när de tog fram sin topplista. I listan som du ser ovan så hittar du alltså de främsta spelbolagen med svensk licens.

Och för att ta sig in på listan så krävs att spelbolaget kan uppfylla en rad olika kriterier. Detta för att du alltid ska kunna vara säker på att du får en riktigt bra spelupplevelse. Vi ska gå vidare med att kika på vilka krav vi ställer på spelbolag som innehar svensk licens – så att du kan välja ett alternativ som passar dig.

Bäst live betting

Något som de flesta spelboag erbjuder idag är möjligheten att betta live. Detta ger dig alltså möjlighet att spela i realtid och de främsta spelbolagen erbjuder flera olika bettingmarknader.

Om det till exempel gäller fotboll så kan du betta på hur många mål du tror det kommer att bli i matchen. Du kan även spela på nästa målgörare antal gula kort eller över/ under spel.

Något annat att hålla utkik efter är den funktion med live streaming. Denna ger dig nämligen möjlighet följa den aktuella matcherna direkt via spelbolagens hemsida. Andra bra funktioner är till exempel funktioner som oddsjämförelse.

Kolla statstiken!

Du kan även dra stor nytta av att spela på spelbolag med svensk licens som ger dig tillgång till statistikfunktioner.

Med hjälp av en sådana så kan du nämligen bildar dig en uppfattning om vilka förutsättningar som ett lag har inför till exempel en kommande match.

Ju mer research och ju mer statistik du kan ta del av desto fler blir fördelarna.


Bäst bonusar på bettingbolag med svensk licens

Om du vill spela på en bettingsida med svensk licensiering, så har du ofta chansen att få en bonus. Svenska spelbolag erbjuder nämligen ofta särskilda välkomstbonusar. Dessa erbjuds såklart i flera olika former och vi ska ge dig information om de vanligaste.

Välkomstbonus med matchning

Innan du börjar att betta på fotboll, hockey eller någon annan sport så kan du ofta få en välkomstbonus med matchning vilket ger dig extra pengar att spela för.

Det licensierade spelbolaget erbjuder då ett matchat belopp på den summan som du sätter in. Om du till exempel får en välkomstbonus på 100 % så kommer din insättning att fördubblas.

Hur höga bonusnivåer som erbjuds på svenska bettingbolag med varierar givetvis. Därför är det alltid bra att göra en jämförelse.

Välkomstbonus med free bets

En annan bonus att hålla utkik efter är den som kallas insättningsbonus med freebet. Dessa kampanjer kallas även för gratisspel.

Detta innebär att du alltså får ett erbjudande som ger dig ett antal gratisspel. Dessa kan vara kopplade till en specifik match eller ger dig möjlighet att betta på valfri betting marknad.

Cash out

En annan form av bonus som också kan erbjudas på bettingsidor med svensk licens är en så kallad cash out. Det här är en form av bonus som minskar  riskerna när du spelar.

Idén med den här bonusen är att du har möjlighet att stänga ett spel i förväg. Skulle du märka att din satsning inte kommer att bli vinnande så kan du då välja att stänga spelet.

Du får då en bonus i form av cash out tillbaka. På så sätt så minskar du alltså eventuella förluster.


Kontrollera villkoren

Innan du väljer att aktivera en bonus på ett spelbolag som har en svensk licens så bör du alltid kontrollera eventuella villkor. Alla bonusar har nämligen särskilda regler och villkor som fastställer hur din bonus kan användas.

Alla regler och villkor ska tydligt presenteras på hemsidan. Du ska enkelt kunna hitta viktig information som rör din bonus.

Om något ändå är oklart rekommenderar vi att du tar kontakt med kundsupporten på ditt spelbolag.

De viktigaste villkoren som du bör kontrollera är följande:

 • Omsättningskrav
 • Minsta odds
 • Giltighetstid
 • Gitliga marknader


Omsättningskrav

Det är vanligt att en välkomstbonus har en form av omsättningskrav. Detta gäller på såväl sådana spelbolag som har en licens utfärdad av den svenska Spelinspektionen liksom spelbolag utan svensk licens.

Omsättningskravet visar hur många gånger som du måste omsätta din bonus. Och låt oss säga att du har fått en bonus som ger dig 200 kr extra och omsättningskravet ligger på 20x. Då innebär det att du måste omsätta din bonus tills du når summan 4000 kr. Först då är det möjligt att göra ett uttag.

Olika sätt att beräkna omsättningskrav

Detta omsättningskrav kan beräknas på olika sätt. Det finns bettingbolag som enbart beräknar omsättningskravet på den summa som du har valt att sätta in. Andra väljer att inkludera både bonus plus insättning i omsättningskravet. Detta leder dock till att ren högre summan måste omsättas.

Det är så klart ett stort plus om bonusen har ett lågt omsättningskrav – men det finns faktiskt även spelbolag som inte har något omsättningskrav alls. Det betyder att du har möjlighet att ta ut eventuella vinster direkt.

Och som sagt det lönar sig alltid att göra en jämförelse mellan alla bettingsidor för att hitta det bästa alternativet. Till din hjälp så har du ju vår lista som guidar bästa alternativen för tillfället.


Minsta odds

Innan du väljer att aktivera en bonus är det viktigt att även kontrollera minsta odds. Detta visar nämligen på vilka spel som är giltiga.

Det är bara möjligt att spela på de bettingmarknader vilka uppfyller kraven på lägsta odds. Ligger det lägsta oddset på 1,2 så är det alltså bara det marknader som uppfylla detta krav som kan kvalificera till spel.


Giltighetstid

Det är även viktigt att kontrollera eventuella giltighetstider för bonuse. Giltighetstiden anger den tid du har på dig att uppfylla eventuella regler och villkor. En normal giltighetstid kan ligga mellan 30 och 60 dagar.


Gitliga marknader

På svenska betting sidor erbjuds mängder av olika marknader. Däremot är det viktigt att du kontrollerar för vilka marknader som just din bonus är giltig.

Det finns bonsuar som ger dig möjlighet att välja valfritt mellan alla marknader medan andra har särskilda begräsningar.

Du har självfallet även möjligheten att få en bonus som är giltig för just livebetting.

Vilka spelbolag erbjuder flest sporter?

Ett måste är givetvis att ett spelbolag kan erbjuda flera av de populäraste sporterna. Här i Sverige, liksom i många andra länder, så är det fotboll som lockar flest spelare. Vidare så är ishockey, motorsport och tennis sporter som lockar många spelare. Detsamma gäller golf, handboll, trav skidskytte och cykling.

De stora spelbolagen erbjuder givetvis ett brett urval av bettingmarknader inom dessa sporter. På senare år så har även intresset ökat kraftigt för att även spela på e-sport. Det det här är att spelkategori som tar allt mer plats på spelbolag med svensk licens.

 • Bonus

  120 kr

  Villkor

  N/A | N/A | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

Ovanliga sporter

Vilka sportmarknader som erbjuds varierar givetvis. Det finns även de som kan erbjuda mer ovanliga sporter som till exempel futsal, gaelisk fotboll och hundkapplöpning.

Fast det är såklart inte bara sport som erbjuds. Många bettingbolag ger dig även möjlighet att spela på både politik och underhållning. När det gäller politik kan du till exempel spela på nästa vinnare av det amerikanska valet. I kategorin med underhållning hittar vi betting på vinnaren i till exempel Eurovision och Oscarsgalan.

Är störst alltid bäst?

En fråga som många ställer sig är om man ska satsa på de stora spelbolagen eller heller registrerar sig på ett lite mindre. Det finns egentligen inget självklart svar på just den frågan. Det är snarare viktigt att titta närmare på vilket utbud som erbjuds  – och framförallt hur bra oddsen är.

Ett tips är att dessutom vara medlem på flera olika spelbolag. Ett spelbolag med svensk licens är kanske väldigt bra på fotboll, med ett annat annat spelbolag är ett bättre val när det gäller MMA och motorsport.

Det finns även nischade spelbolag som special satsar på särskilda sporter till exempel e-sport.

Vilka svenska spelbolag har bäst odds?

I vår lista så hittar du alltså det spelbolag som har fått högst betyg av våra spelexperter. Och något som garanterat har ingått i deras bedömning är vilka nivåer som erbjuds när det gäller odds.

I vår bedömning så har de tittat på hur de högsta oddsen ser ut inom respektive bettingmarknad. De kollar även om det finns några särskilda oddsbonusar i form av till exempel förhöjda odds.

 • Bonus

  100 kr

  Villkor

  N/A | N/A | 60 Dagar

  Bonuskod

  Inte nödvändigt

Och precis som att det finns stora skillnader när det gäller utbudet av marknader så kan också oddset variera kraftigt. Därmed så får vi återupprepa vårt tips om att du ska skapa ett konto på flera bettingsidor. Detta för att du alltid ska kunna ta del av de absolut bästa oddsen.

Så kommer du igång och spelar på en bettingsida med svensk spellicens

Har du hittat etts pelbolag med svensk spelarlicens som passar dig? Vi visar hur du kommer igång och spelar. Följ bara våra enkla steg för steg. Sen är du redo att börja att spela på en bettingsida med svensk spellicens. Du kommer igång på bara några minuter.

Steg 1: Välj spelbolag

1 ikonBörja med att ta en titt i vår lista. Där hittar du de bettingsidor med svensk licens som har fått högst betyg av våra experter. Det betyder att rekommenderad betting sida med svensk spellicens i vår lista håller en hög nivå på alla plan. Därefter kan du klicka dig vidare direkt till spelbolaget med svensk licens.

Steg 2: Registrera ditt konto

2 ikonNu har du möjlighet att skapa ditt spelkonto på det spelbolag med svensk licens som du har valt. De flesta bettingsidor med svensk licens erbjuder en väldigt enkel inloggning direkt med BankID. Det betyder alltså att du loggar in direkt med din e -legitimation utan kravet på att skicka in olika uppgifter.

Steg 3: Aktivera din bonus

3 ikonDe flesta av det spelbolag med svensk licens som vi rekommenderar erbjuder olika bonusar. Vill du ta del av dessa erbjudanden så ska du inte glömma bort att aktivera dessa i samband med att du loggar in första gången. Tänk på att du kan behöva uppfylla ett visst insättningskrav för att få din bonus på spelbolaget.

Steg 4: Nu kan du börja spela

4 ikonNu är registreringen klar och du är redo att börja att spela direkt! Du kan välja mellan många olika makrnader och odds. Du kan givetvis logga in och spela på många olika typer av enheter. Inloggningen fungerar likadant oavsett vilken enhet som du väljer. Via din sida hittar du alla dina uppgifter.

Hur fungerar betting utan konto på spelbolag med svensk licens?

Ett begrepp som du kanske har hört tidigare är det som kallas för ”betting utan konto” eller ”spel utan konto.” Fast vad är det egentligen?

Sedan några år tillbaka så är det möjligt att logga in direkt med sitt BankID när man spelar på spelbolag med svensk licens.

Eftersom du använder dig av ditt BankID så får spelbolaget med svensk licens tillgång till alla uppgifter som det behöver direkt.

Därmed behöver du inte gå igenom en omständig registrering där du fyller i till exempel namn, adress, telefonnummer och eller liknande uppgifter. Allt spelbolaget behöver förmedlas direkt med BankID. Och det är den här metoden som kallas för betting utan konto eller spela utan konto.

Hur skaffar jag bankid för att kunna spela på bettingsidor med svensk licens?

I vissa fall så är det även möjligt att göra en traditionell registrering. Det betyder att bettingsidan med svensk licens erbjuder såväl e-legitimation samt en traditionell registering.

Däremot så tycks de flesta föredra att logga in med sitt BankID och om du ännu inte är ansluten till tjänsten så följer du bara följande steg:.

 1. Kontakta din bank för att ansluta dig till BankID.
 2. Ladda ner appen BankID till din telefon.
 3. Så snart tjänsten är aktiverad så kan du använda den för spel på bettingsidor med svensk spellicens.

Vilka betalningsmetoder kan jag använda på svenska spelbolag?

I dag kan du välja mellan flera olika betalsätt. Såväl när det gäller insättningar som uttag erbjuds flera olika alternativ.

Betalningsmetoder Ikon

Däremot kan det vara en god idé att genomföra betalmetoderna. Det kan nämligen finnas en hel del skillnader när det gäller till exempel uttagstider och liknande.

Direktbanköverföringstjänster

trustly ikonDe betalmetoder som är populärast idag på svenska spelsidor är utan tvekan direktbanköverföringstjänster. Det här är en betalmetod som gör det möjligt att flytta pengar direkt från bankkonto till spelkontot.

Verifiering sker alltid med BankiID och tjänsten kan därför erbjuda högsta tänkbara säkerhet.

 • Swish. Den populära betalappen kan även användas för att betta på nätet. Eftersom det här är den betalmetod som många spelare föredrar så är Swish eftertraktat på svenska spelbolag.
 • Trustly. Även Trustly räknas som en av de populäraste betalmetoderna på spelbolag som innehar en svensk spelarlicens. Även här möjliggörs snabba överföringar helt utan fördröjning.

Fördelar

 • Erbjuder blixtsnabba insättningar och uttag.
 • All verifiering sker med BankID.
 • Erbjuds på många nya bettingsidor.

Nackdelar

 • Kräver tillgång till BankID.

Kontokort

mastercard ikonGivetvis är det även möjligt att använda sig av kontokort. Många bettingsidor på den svenska marknaden ger dig möjlighet att göra insättningar och uttag med ditt kontokort.

Om du redan är ansluten till en tjänst så kan du använda den för att betta direkt.

 • Visa. Kontokortet Visa räknas som ett av världens största betaltjänster. Visa finns tillgänglig på de flesta internationella marknader och kan användas fysiska köp liksom för nätköp.
 • Mastercard. Kontokortet Mastercard har en hel del likheter med Visakort. Även det här betalsättet erbjuds många svenska spelbolag.

Fördelar

 • Om du redan har tjänsten kan du börja använda kontokortet direkt.
 • Kontokort erbjuds på många bettingsidor.
 • Ett väletablerat betalsätt som erbjuder hög säkerhet.

Nackdelar

 • Du kan använda ditt kontokort för att göra ett uttag. Däremot kan uttagstiderna vara långa: 1-3 dagar.

E-plånböcker

skrill ikonMånga bettingsidor ger dig även möjlighet att göra insättningar och uttag med e -plånböcker. Tjänsten lanserades för cirka 10 år sedan.

 • Skrill: Ett av de populäraste valen är skrill. En e-plånbok som möjliggör snabba uttag och fungerar som en mellanhand mellan spelaren och spelbolaget.
 •  Neteller. Neteller fungerar på ett liknande sätt som skrill. Även den här betalmetoden har funnits tillgänglig under relativt lång tid på svenska och internationella bettingsidor.

Fördelar

 • E plånboken fungerar som en mellanhand mellan spelare och bettingsida.
 • Gör insättningar direkt.
 • Erbjuds på många spelbolag.

Nackdelar

 • Avgifter kan tillkomma i samband med transaktionerna.
 • Att använda en e-plånbok kvalificerar dig inte alltid till aktuella bonusar.

Att tänka på i valet av betaltsätt

Som du kan se så har alla betalmetoder sina för- och nackdelar. Fast du kan garantera att alltid välja en metod som passar för dig. Kontrollera alltid vilka aktuella betalsätt som erbjuds och välj ett passande alternativ.

 • Avgifter. Kontrollera om den betalmetod du vill använda är förenad med våra särskilda avgifter. Vissa tar till exempel utan årsavgift medan andra lägger på en avgift i samband med varje transaktion.
 •  Uttagtider. En stor skillnad mellan olika bettingsidor är uttagstiden. Om det är viktigt för dig att ha tillgång till snabba uttag så kan det vara en smart idé att välja direkt banköverföringstjänster.
 •  Lägsta och högsta insättningsbelopp. Innan man gör sina transaktioner är det också smart att kontrollera om det finns några särskilda beloppsgränser. Vissa spelbolag har till exempel en lägsta insättningsgräns samt en högsta gräns som gäller per vecka eller månad.

För- och nackdelar med svensk spelarlicens

Nu har den svenska spellicensen varit aktiv under ett antal år. Därmed är det möjligt att titta på dess för- och nackdelar.

Fördelar

 • Du behöver aldrig betala skatt när du spelar på spelbolag med svensk licens.
 • Du kan komma igång och spela direkt genom att logga in med ditt BankID.
 • Spellbolag med svensk licens erbjuder även väldigt snabba insättningar och uttagsmetoder.
 • Spelbolag med en licens utfärdad av svenska spelinspektionen erbjuder särskilda verktyg för att alltid säkerställa en trygg och säker spelmiljö.
 • Som spelare skyddas du av den svenska spellagen när du spelar på spelbolag med svensk licens.
 • Du har alltid tillgång till svenskt konsumentskydd och kan få svensk kundsupport.
 • Det slipper aggressiv, jobbig och störande marknadsföring.

Nackdelar

 • Ett spelbolag utan svensk spellicens kan erbjuda spel med andra valutor, till exempel kryptovalutor.
 • Spelbolag utan svensk spelarlicens har möjlighet att erbjuda andra former av bonusar.
 • Antalet spelbolag med svensk licens är mer begränsat i jämförelse med de stora antalet internationella spelbolag.

Det händer som sagt alltid mycket på spelmarknaden, men i dagsläget så är fördelarna med att spela på spelbolag med svensk licens betydligt fler än nackdelarna. Inte minst när det gäller faktorer som säkerhet och konsumentskydd.

Är spelbolag med svensk spellicens säkrare?

saekerhet ikonFrågan om säkerhet är självfallet a och o. Som spelare ska du alltid ha tillgång till en trygg och säker spelmiljö.

Är det då säkrare att välja ett spelbolag med svensk licens? Vi tycker att det finns flera faktorer som tar därför att den svenska spellicensen är den absolut säkraste.

 • KYC. Alla svenska spelbolag har ett så kallat KYC-krav. Förkortningen står fö ”know your costumer”, vilket betyder att spelbolaget alltid måste veta vem spelaren är, dvs spelaren måste vara legitimerad.
 • Konsumentskydd. När du väljer ett en betting sida med svensk spellicens så har du alltid svenskt konsumentskydd vilket anses vara ett av de främsta i världen.
 • Tillsyn. Alla spelbolag som har en svensk spelarlicens står under tillsyn av Spelinspektionen. Det är ett betyder alltså att Spelinspektionen också kommer kontrollera att reglerna efterföljs.
 • Verktyg för ansvarsfullt spelande. Vidare så har alla spelbolag med svensk spelarlicens alltid ansvar att erbjuda verktyg för att kunna garantera ett säkert spelande.

BankID höjer säkerheten

Som vi redan har sett så är det många spelbolag på den svenska marknaden som idag erbjuder inloggning med BankID. Det här är självfallet något som höjer säkerheten ytterligare. Du behöver aldrig vara orolig för att dina personliga uppgifter kommer på vift – alla verifieringar sker nämligen tryggt och säkert med ditt BankID.

Visste du förresten att den här tjänsten utvecklades av de svenska bankerna? Detta för att öka säkerheten i samband med nät-transaktioner på bettingsidor utan registrering.

Ansvarsfull spelmiljö på svenska bettingsidor

Vi har redan tittat på hur säkerheten garanteras på svenska spelsidor. Men man ska inte heller glömma bort att det även finns flera funktioner som handlar om ansvarsfullt spelande på nya bettingsidor.

Då den nya svenska spellagen infördes så var nämligen ett mål att minska problemspelande. Med detta avses att situationer där spelare kanske förlorar över kontrollen över sitt eget spelande.

spelpaus

Svensk spellicens: Spelpaus, Självtest, Insättningsgränser

Det kan även handla om personer som spelar för större belopp än vad de egentligen önskar göra.

Därför erbjuder svenska bettingsidor ett antal unika funktioner. Det här är alltså verktyg som enbart kan hittas på dessa spelbolag och de finns inte på spelbolag utan svensk licens:

 • Spelpaus
 • Självtest
 • Insättningsgränser
SpelpausSpelpaus bygger på ett nationellt avstämningsregister. Därmed är alla bettingsidor anslutna till samma system. Om du väljer att ha ett en paus på ett spelbolag så gäller den pausen på samtliga andra bettingsidor som har fått en licens av den svenska Spelinspektionen. Spelaren kan själv välja hur länge spel pausen ska vara. Du kan till exempel sätta en gräns på 1 månad, 3 månader eller 6 månader.
SjälvtestEtt annat krav på sådana spelbolag som har fått sin licens från den svenska Spelinspektionen är självtest. Den spelare som känner sig orolig för sin egna spelvalor kan då välja att göra ett test direkt på webben. Tanken är att kunna hitta mönster som pekar på om spelaren eventuellt har en spelproblematik. I sådana fall så kan det vara läge att ha en spelpaus under en förutbestämd tid för att få ordning på problemen.
InsättningsgränserEn annan viktig funktion som enbart hittas på svenska bettingsidor är insättningsgränser. Detta visar hur stort belopp en spelare kan sätta in under en förutbestämd tid. Fördelen är att det då kan bli lättare att få en överblick över sitt spelande och funktionen kan användas av den som känner sig orolig för sitt egna spelande.

Hur vet jag om ett spelbolag har en svensk licens?

Att välja ett spelbolag med svensk licens har allt så många skäl. Fast hur vet man då att ett spelbolag har en svensk licens?

Alla spelbolag ska tydligt uppge vilka spellicenser som det innehar. Därför så ska det på sidan tydligt uppges att den svenska Spelinspektionen har godkänt spelbolaget. Du ska även kunna se spelinspektionens logotyp längst ner på sidan.

Vill du vara säker på att välja ett tryggt och säkert spelbolag med svensk licens så kan du även välja ett av det som rekommenderas på vår lista.

Kan ett spelbolag ha flera licenser?

Javisst kan ett spelbolag har flera licenser. Det gäller inte minst bettingsidor som är intenationella. Då kan det bli nödvändigt med t.ex. en utfärdad av den svenska spelinspektionen och en annan utfärdad av t.ex. MGA (Malta Gaming Authority).

Du får alltid svensk support

support på svenska ikonTillgången till lättillgänglig kundtjänst är alltid viktig. Inte minst då det gäller spelande på nätet. Dagens spelbolag erbjuder smidiga och enkla plattformer – fast trots det så kan givetvis frågor uppkomma.

Då är det viktigt att det finns en lättillgänglig kundsupport som kan hjälpa till. Och faktum är att de svenska licensierade spelbolagen erbjuder professionell och snabb service.

Support i live chatt vanligast

Vanligast är att support erbjuds via en live chatt. Allt du behöver göra är då att öppna chatten och ställa din fråga. Du får i regel svar direkt. Andra kontaktvägar är även e post och telefonsupport.

Dessutom så kan svenska bettingsidor alltid erbjuder dig support på svenska. Detta kan jämföras med internationella spelbolag där support och service i vissa fall enbart erbjuds på engelska.

Bra service

De bästa svenska bettingsidorna kan erbjuda följande service:

 • Snabb kundservice i flera kanaler.
 • Kundsupport med generösa öppettider.
 • Lättillgänglig faq med vanliga frågor och svar på hemsidan.
 • Smidig uppföljning vid mer komplicerade supportärenden.

Svenskt konsumentskydd

Konsumentskydd är också en fråga som inte ska glömmas bort. Du spelar ju trots allt med dina riktiga pengar och om det skulle uppstå en tvist är det viktigt att du har ett starkt konsumentskydd som kan hjälpa dig.

En stor fördel med att spela på svenska bettingsidor är såklart att du har tillgång till ett svenskt konsumentskydd. Detta hjälper dig alltid i eventuella tvister och ger dig som spelare en extra säkerhet på nätet.

Slipp jobbig reklam

Det finns väl knappast någon som gillar störande reklam. Och den som har varit registrerad på ett spelbolag utan svensk spellicens vet att utskicken kan bli många. Det kan handla om allt från mejlutskick till sms. Syftet är ofta att marknadsföra odds eller kampanjer.

Marknadsföringen kan ofta vara aggressiv och uppfattas som jobbig av mottagaren.

Den goda nyheten är att man kan slippa detta. Om man väljer att spela på ett spelbolag med svensk licens så behöver du nämligen inte ta del av sådan kommunikation. Ett krav från den svenska spelmyndigheten är nämligen att spelbolaget följer gällande marknadsföringslagar – och den är fastställare att utskick som dessa alltså inte får göras.

Så vill du vara säker på att slippa jobbig reklam så är det alltså en smart idé att välja ett spelbolag med svensk licens.

Nya spelbolag med svensk licens

Vad kan vi då förvänta oss framöver? Kommer det komma fler nya spelbolag med svensk licens?

Självklart. Alla spelbolag som uppfyller den höga nivå som krävs kan ansöka och få en svensk spellicens.

Det finns med andra ord skäl att hålla utkik efter alla nya bettingsidor. En stor fördel med att det dyker upp flera nya bettingsidor med svensk licens är att sätter press på de etablerade spelbolagen. En ökad konkurrens leder i regel till bättre bättre odds och högre insättningsbonusar.

För att kunna stå sig i konkurrensen bland bettingsidor med svensk licens krävs att få högsta tänkbara nivå – och det kan du dra nytta av som spelare.

Förändringar som infördes med den svenska spellicensen

I samband med att vi fick en svensk spellicens så infördes en rad förändringar vilka kan sammanfattas i följande punkter:

 • Spelare i Sverige fick möjlighet att spela utan att bli skatteskyldiga. Detta kan jämföras med andra spellicenser som kan medföra en skatt på 18 %.
 • Svenska spelare fick möjlighet att välja mellan flera olika spelbolag.
 • Spelbolag med svensk licens erbjöd dessutom en betydligt mer tryggare och säkrare spelmiljö än vad som funnits tidigare.
 • Hårdare marknadsförings regler började att gälla.

Sammanfattning

sammanfattning ikonVår guide har gått igenom en rad faktorer som påverkar din spelupplevelse. Vi har tittat på allt från odds till uttagsmetoder, via tjänster som livebetting och livestreaming.

Vill du vara säker på att göra ett bra val av ett spelbolag med svensk licens så har du fått mängder av alternativ som hjälper dig att göra det perfekta spelvalet.

Frågor och svar

Javsisst! Många erbjuder till exempel välkomstbonusar till sina spelare.
De snabbaste alternativen är bland annat Swish och Trustly.
Ja, i samband med särskilda kampanjer kan du till exempel få en cash out.
Ja, den svenska spelmyndigheten ställer mycket hårda krav för att utfärda en svensk licens.


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]