Skip to main content

Betway recension

Med 2 miljoner användare så har betway vuxit från en blygsam sida för spelälskare till något som kan rivalisera med andra bettingsidor. Så hur jämförs de med andra sidor? Vad för- och nackdelar finns det? Och hur fungerar sidan?100% upp till 100 kr
Insättningar 100 kr
Licens för sportspel:
ADM
Ladda ner appen:
Apple Android
Kontakta:
email
Betalningsmetoder:
mastercard
neteller
paysafecard
trustly
visa
Allmänna fakta:
 • De har låga insättningskrav
 • Enkla regler för omsättningskravet
 • Lätt att aktivera bonusen
100% upp till 100 kr
Insättningar 100 kr
Licens ADM
App
Apple Android
Kontakt
email
 • De har låga insättningskrav
 • Enkla regler för omsättningskravet
 • Lätt att aktivera bonusen
mastercard
neteller
paysafecard
trustly
visa

Pro & cons

Det finns mycket att gå igenom men här är de fyra största fördelarna och fyra största nackdelarna med Betway.

Jan erfarenhet Betway

Pros

 • Betway har bland de allra största utbud som finns av spel
 • Betway erbjuder ett bra utbud av funktioner, som cash out och livebetting, för att ge bättre odds betting och för att förbättra odds.
 • Bonusar som ger dig mer kontroll över dina spel
 • Enkla regler och vilkor som är lätta att förstå.

Cons

 • Nya spelare kan känna att de många menyerna känns röriga.
 • Vissa funktioner är svåra att hitta.
 • Uttag tar tid. De är bland de längsta bland spelbolagen och kan ta runt 1-2 dagar men användare har rapporterat att vissa har fått vänta betydligt längre än så.
 • Mobilen och hemsidan kan lagga för vissa användare.

Saker att veta om Betway

Det brittiska företaget Betway eller Betway Group, som företaget heter, grundades år 2006. Betway ägs av Super Group som även äger andra betting företag och betway har sitt högkvarter i Malta. Betway har även kontor i andra städer som Guernsey, London och Madrid.

🏠 FöretagBetway Limited
🔎 Rättslig formLimited
⏰ Grundandeår2006
🌍 LandMalta, Gzira
🙋‍♂️ Anställdaca. 600
💻 Hemsidawww.betway.se

Betway har ett stort antal anställda som ligger runt 600 personer med ytterligare 1300 stöd anställda som hjälper till att driva företaget. Betway försäkra sig om att de uppdaterar och utvecklar betway Sverige efter spelarnas behov.

Odds

På hemsidan kan man enkelt se alla odds i matcherna inkluderat vilka som är live. Med Betway Boosts kan man dessutom få bättre odds under begränsad tid för vissa matcher.

Betway odds

Utbudet av odds på Betway är enormt.

Dessa kan man lokalisera genom blixtsymbolen som dyker upp bredvid oddsen.  För att kunna satsa något måste oddsen vara på minst 1.75.

Olika sport marknader

Hoss betway erbjuder man ett stort utbud med olika sporter att välja mellan och varje sport kan ha hundra olika evenemang för spelare att satsa på live. Till denna betway recension så hade fotboll 20-50 olika spel live, det fanns runt 28 tennis matcher, 10 basebollmatcher och 6 basketmatcher och bordtennismatcher.

Dessa var de med flest matcher att satsa på men det fanns även 10 andra sporter när vi var där till denna betway recension och för de som var intresserade av andra sporter så finns en lista med datum och tid för nästa match så att man lätt kan hitta det man är ute efter.

Fotboll

Som den mest populära sporten i Sverige för både män och kvinnor så speglar betway Sveriges intresse med hundratals olika matcher, turneringar från än mängd olika länder över hela världen.

Betway livebet

När det kommer till livebetting är Betway också övertygande över hela linjen.

Från Sverige kan man följa Allsvenskan, Superettan och Division 1 där även våra nordiska grannländer är med. Detta är utöver de större turneringarna som till exempel Premier League för de som är intresserade av den internationella sport marknaden.

Man kan även ta del av cash out funktionen i fotbollen utöver en riktigt bra funktion som gör att man kan planera sitt spel efter tidigare odds och förbättra sina egna.

E sport och Ninjas in Pyjamas

E sport är en relativ ny del av sportvärlden och består av turneringar i dator spel som dota 2/ Defense of the Ancients , League of Legend och PUBG. Det är en marknad som tilltalar yngre personer och är idag en av de marknader som växer snabbast.

Betway har börjat sponsrat Ninjas in Pyjamas som en svensk e sports organisation som 2013-2015 skapade lag för att tävla i Dota 2 och League of Legend. Här finns ingen cash out funktion men man kan streama tävlingarna.

Golf

Golf ligger också svenskarna nära till hjärtat och här finns ett stort intresse bland både kvinnor och män. Även här har man ett stort utbud med alla stora mästerskap, som Masters tournament, PGA championship, U.S Open och The Open championship tillgängliga.

Andra turneringar är bland annat President cup, Solheim cup och Ryder Cup även om dessa sällan är av intresse för svenskarna eftersom de oftast spelas mellan U.S.A och Storbritannien men de finns där för de som är intresserade.

Även golfen hade cash out funktionen men man kunde inte ta del lika stort utbud av odds statistik. Betway erbjuder istället enkel statistik över tidigare vinnare som gör det lättare för nya kunde rhos betway att bestämma sina satsningar.

Ridsporter

Här är de svenska kvinnornas val av sport. Ridsporter satte bettingsidor på marknaden och som gjorde bookmaker en del av sport marknaden.  Hos betway har satsat man på hästkapplöpning och har sponsrat flera av de festivaler och tävlingar som finns. Bland annat så har de sponsrat Grand National, Cheltenham festivalen och har även andra hästkapplöpningar tillgängliga som Aintree.

Problemet här för svenskar är att vårat intresse ligger långt utöver hästkapplöpningar och vi favoriserar även grenar som hoppning, dressyr och trav. Hos betway så är alternativen begränsade och Betway har lagt fokus på hästkapplöpning som har störts intresse utomlands än i Sverige. Vi kunde inte heller hitta någon cash out funktion vilket fanns i majoriteten av de andra sporterna.

Innebandy

Är en sport med över femtio års tradition i norden där sporten först grundades och är en av de folkkäraste sporter i Sverige. Sporten har dock inte spridits i stora mängder och det syns i utbudet. Personligen var det förvånande att det fanns innebandy hos betway men vi märkte att till exempel världsmästerskapen finns inte tillgängliga.

Hos betway hittar man bland annat Superligan och Svenska Superligan Damer. Betway verkar inte heller ha det detaljerade schema med planerade matcher framöver eller tidigare resultat av matcher som till exempel finns tillgängligt i fotboll. Det verkar inte heller finnas någon cash out funktion i innebandy hos betway.

Ishockey

Ishockey har en lång historia i Sverige och har spelats här sedan 1920-talet. Idag så har vi över 700 idrottsföreningar med ishockeyprogram så det är inte undra på om vi är intresserade av den sport som många menar är Sveriges nationalsport.

Hos betway så fanns ett brett sortiment av turneringar från runt 13 olika länder. För svenskar så har vi SHL, Hockeyallsvenskan och HockeyEttan. Även här fanns cash out funktionen för de som är intresserade.

Andra sporter

Som sagt så har betway en vid bredd av sporter att uppmärksamma. För många att ta upp i detalj, men vi har även basket, volleyboll, baseball, rugby, Formel 1, kampsporter, cykeltävlingar, greyhoundracing, Lacrosse, tennis, bordstennis, boxning, cricket, curling och många fler.

I basketball så har vi många länder, även om Sverige lyser med sin frånvaro, med turneringar som NBA, Eurocup och Champion League. I baseball så har vi inte bara Amerikas turnering, MLB, utan även turneringar från Japan, Taiwan och Sydkorea. I motorsport så har vi Nascar, och från Curling så har vi VM.

Många av dessa sporter är kanske dock inte av intresse för svenskar då de är mer inriktade mot amerikaner. Bland dessa är baseball, amerikansk fotboll och Lacrosse. Om dessa sporter inte sänds i Sverige och det inte finns någon livestream på matcherna så finns det en stor risk att den allmänna svensken i Sverige inte har något intresse för dessa sport.

Plats för utveckling under sport kategorin

Om det är något vi svenskar kommer att önska i framtiden så är det en vintersportkategori. Det finns inga längdskidor, skidskytte eller skridskor.

Det verkar inte heller finnas en kategori för de olympiska spelen från vad vi kunde se. Olympiska spelen har en stark tradition bland svenskar och uppskattas av både män och kvinnor, som äldre och unga. Det kan hända att de olympiska spelen kanske dyker upp var fjärde år istället för att ha en fast kategori men det är inget vi kan yttra oss om.

Vilket är många svenskar med stor risk kommer att sakna men annars så finns det ett riktigt bra utbud av sporter att välja mellan för användare. Om inte annat så kommer du med stor risk att lära dig något nytt då vi hade ingen aning om vad Snooker och Gaelisk sport var för något.

Betways flexi-välkomstbonus

Nya kunder hos betway kan ta del av Betway bonus, också kallad för flexi-välkomstbonus. Den ger dig 100% på din första insättning. Det betyder att sätter du in 100 sek så får du 100 sek extra med betway bonus. Vilket ger dig 200 kronor att spela för.

Du ta del av betway bonus när du startar ett konto hos betway med ditt BankID. Du fyller i din kontakt information och begräfta och godkänna att du läst betways villkor och förstår den villkor gäller. Du bekräftar att du vill ha välkomstbonusen hos betway.

Välkomstbonusen delas först ut efter att du gjort din insättning på minst 100 sek . Välkomstbonusen hos betway gäller sextio dagar efter att du har blivit medlem. Du måste hämta välkomstbonusen 7 dagar efter registrering. Välkomstbonusen är dessutom endast giltig med insättning från Trustly, bankkort eller kreditkort. Mer om regler och villkor kan man hitta under rubriken med samma namn längst ner på hemsidan.

Free Bets på Betway

Hos betway erbjuder man free bets, eller betway bonus som den också kallas, både på hemsida och i mobilappen, betway app. Du behöver ha ett konto hos betway och du behöver logga in för att ta emot bonusen.

Den fungerar som en insättningsbonus på din första insättning för nya kunder hos betway. Från skillnad från andra sidor så registreras bonusen automatisk efter din första insättning istället. Betway har dessutom som krav att du måste göra en giltig bet och göra en omsättning innan du kan ta ut din vinst.

Betways hemsida

Betways hemsida uppdaterades för ett tag sedan för att ge sidan en modern känsla och har uppskattas av användare som hade kritiserat den gamla sidan för att vara knepig och inte fungera korrekt.

Betway hemsida

Betways hemsida imponerar med det stora utbudet av olika sporter.

Utseende

Betways hemsida har milda färger med svart, grå och vit som bas. Den gröna färgen används för att peka ut höjdpunkterna som vilka spel som är live och erbjudanden som finns tillgängliga. Om man trycker på e sport så ändras färgen till lila vilket vi fann inte var liga iögonfallande men sidan såg vräkig ut vilket attraherar yngre spelare men fortfarande var stilren nog att tilltala äldre användare.

Upplägg

Längst ner på sidan kan man ta del av information som när de fick en svensk licens och av vem och man kan lätt hitta saker som regler och villkor och hur man kan skapa ett konto hos betway. Dock fann vi att sidan hade en mängd information och knappar som gjorde oss förvirrade. Det tog ett tag att lära sig att hitta på sidan och det är väldigt lätt att tappa bort sig i den mängd av information som finns på sida.

Vi fann till exempel ingen vettig guide hos betway för hur man spelar eller vad vissa funktioner, som livebetting är för något.  Vilket många andra bettingsidor har. Detta gjorde att Betway fungerar kanske bättre för veteraner än för nya spelare. Men det var lätt och säkert att logga in med BankID.

Betway verkar dessutom förespråka mer för vissa funktioner, som till exempel cash out som hade sin egen knapp, eller att de har enkla funktioner som jämförelse av odds i matcher för att hjälpa spelare och höja odds. Men vi fick leta upp hur man använder Asian Handicap och att inte alla sporter på betway verkar ha alla funktioner.

Problem

Vi märkte även vissa problem med uppkopplingen hos betway. Livebettingen verkar ta tid att uppdateras, vilket även andra användare verkar ha rapporterat att de har upplevt. Vi hade även problem med att gå ut på hemsidan på mobilen och kom till en sida som sa att denna sida inte existerar eller att den förnärvarande inte går att besöka. Vilket var konstigt då vi lätt kunde besöka hemsidan på vår dator.

Mobilappen

Betway App

Först och främst så vill vi nämna att vi inte kunde ladda ner och installera betway app på mobilen. Den fanns inte i play store att ladda ner och när vi fick råd om att gå via hemsidan så kunde vi inte göra detta på mobilen. Vi fick helt enkelt ta hem bluestacks och installera mobilappen på vår dator så att vi kunde granska den.

Vi tror inte att det behöver nämnas men om vi måste spela mobilappen på datorn så kan vi lika gärna använda hemsidan. Vi fick reda senare efter lite research att mobilen var för gammal. Vilket vi borde ha förväntat mig då mobilen är antik.

Från skillnad från de andra bettingsidorna så har Betway en mobil app för varje kategori så är du endast intresserad av sport så har de en app för sport.  Själva appen är stilren, med enkelt upplägg och samma funktioner, som betway odds, free bets och livebetting.

Några av problemen som vi och många andra användare upplevde var att mobilappen laggade och det var fördröjningar när man spelar. Vissa fann att detta var mer än en irritation och föredrar hemsidan andra verkar vara nöjda med mobilappen och upplevde inga av problemen. Åter igen så tror vi att detta kan bero på vad för mobil man har så resultatet kan variera.

Betalningsmetoder hos Betway

Det finns för tillfället elva olika betalningsalternativ att välja på. Betway Sverige har Bank/kreditkort, Neteller, Trustly, Skrill, Zimpler, Entropay, Skrill 1-tap, paysafecard och SMSVoucher. Det är ett vettigt utbud även om de som hade föredragit paypal är besvikna och endast Trustly och Bank/kreditkort ger välkomstbonusen.

Betway insättnings- och uttagsalternativ

Betway stöder de mest populära betalningsmetoderna som Mastercard, VISA och Neteller.

För uttag så finns bankkort/kreditkort, Neteller, Trustly, Skrill, Zimpler, Entropay. Det verkar dessutom finnas en vid bred av kort som godkänts vilket gör att betalningsalternativen definitivt får ett högt betyg.

Insättning

För att göra en insättning så trycker du på bank och väljer insättning. Där kan du välja insättningsmetod. Minsta insättningen är hundra 100 kr. Du kan också för dig egen säkerhet sätta en insättningsbegränsning per dag, vecka eller månad för att försäkra dig om att du inte spelar bort hela din förmögenhet. Pengarna verkar föras över omedelbart men det finns vissa fördröjningar beroende på vilket betalningsalternativ du har valt.

Uttag

Precis som med insättning så är det minsta uttag du kan göra 100 kr och även här så trycker du på bank knappen uppe i menyn. Dock är betways uttag bland den största kritik många användare har riktat mot betway. Många förväntar sig att ett omedelbart uttag men får istället vänta en till två dagar.

Detta är för att spelbolaget sätter pengarna i en slags karantän innan de förs över vilket inte framstår någonstans på hemsidan. Vi personligen fann inte detta konstigt då vi har varit med om det förut när vi till exempel handlar online men för de som inte är vana med det så är detta absolut något som kan förbättras.

Kundsupport på betway

Betways kundtjänst var en aning förvirrande. När man trycker på kundtjänst så förklarar de att man ska logga in. Trycka på konto och sedan hjälp för att sedan trycka på den knapp som passar bäst till ditt problem sedan trycka på en av många FAQ frågor.

De frågar sedan om detta var till hjälp och om du trycker nej så riktar de dig till en livechatt som ska hjälpa dig. Problemet med det? Om man bara skrollar ned så finns telefonnummer och email längst ner under kontakta oss.

📱 Hotline0200 880 161
📩 E-postse-support@betway.com
💬 LivechattJa
📋 KontaktformulärIngen

Varför ha en sådan komplicerad beskrivning istället för att bara trycka på kundtjänst och få upp telefonnummer, mail och livechatt direkt?

Livechatten verkar dessutom ha begränsad tid då när vi testade på så stod det att de endast hade chatten öppen klockan nio till ett. Vilket är en konstig tid att ha en chatt öppen då majoriteten spelar live och majoriteten av matcherna är live senare på kvällen. På inte att tala om de som jobbar.

Andra användare har rapporterat att livechatten inte funkar även under den öppna tiden så även här verkar det finnas problem. Däremot så verkar de användare som har ringt fått betydligt bättre hjälp.

Problemet är att man lätt kan missa att det finns ett telefonnummer för kundtjänsten eftersom knappen kundtjänst bara ger instruktioner för hur man kommer till livechatten.

Kommentarer från användare av Betway

Betway Trustpilot

Betway är fortfarande relativt nytt på Trustpilot. Rankingen är därför ännu inte ett mått.

Här är några kommentarer från lojala användare som är både nya kunder hos betway till veteran kunder hos betway Sverige.

Kalle: “Betway är en utmärkt spelsite. Det är speciellt bra att de har odds på menyn, då detta tycks bli allt ovanligare bland spelbolag.”

Anna: ”Betway är en hemsida där jag blev överraskad av hur snabb supporten är samt att de har grymma vinster!”

Bengt: ” På god väg! Jag tycker att betways mobilapp känns smidig och flyter på bra. Jag skulle dock vilja ha en sökfunktion direkt på odds sidan.”

John: ” Jag har varit kund hos betway i 5 år nu och har bara bra saker att säga om detta härliga spelbolag. Sen kan jag tillägga att de har en otrolig kundtjänst som man kan ringa till om man har nåt man undrar över. Jag har varit kund på många spelbolag men betway är den absolut det bästa. Jag rekommenderar betway starkt.”

Sammanfattning

sammanfattning ikonBetway är ett spelbolag med sexton år under bältet och med ett riktigt bra utbud. Betway har de populäraste sporterna i Sverige och även internationella turneringar för de som är intresserade. Även mer okända sporter finns som e sport, curling, dart och innebandy finns hos betway. Vilket gör att användare med brett intresse har många alternativ att välja mellan.

De större sporterna som fotboll, basket och baseboll är de sporter som betway har lagt mest fokus på och har flera olika turneringar att följa. Det betyder att vissa sporter som är populära här i Sverige, som trav, hästhoppning, och gymnastik är inte finns hos betway. Dessa är populära bland kvinnor vilket skulle kunna hjälpa betway att få en större grupp kvinnliga användare.

Betway kompenserar detta genom att ha till exempel e sport turneringar vilket definitivt kommer att locka yngre personer. Många av sporterna finns dessutom att streama för de som kan logga in på betway.

Betway har flera olika betalning metoder, enkel registrering med BankID och lätta bonusar för de som vill börja på sidan. Man måste sätt in minst 100 sek och för de 100 sek så kan nya kunder hos betway få 100 sek extra som välkomstbonus.

Problemen hos betway ligger i uttagen som tar tid, den komplicerade kundtjänsten och en förvirrande hemsida. Hemsidan ser snygg ut men verkar ha några ofärdiga delar som leder till att det tar tid innan man hittar det man vill ha.  Vanliga frågor vi stötte på var om det inte fanns ett telefonnummer eller email till kundtjänsten.

Andra saker, som hur man gör en insättning, är lätt. Det är bara vissa saker på hemsidan som kommer med stor risk att frustrera nya spelare.

För att sammanfatta så är betway med mycket potential. Betway verkar ha vilja att utvecklas och föra spelen till deras kunder. Dock har betway fortfarande lite plats att växa och vi tror att om betway uppdaterar sidan och försöker korta ner uttagstiden så kommer betway att få bättre reaktioner från dess användare.

FAQ

Tryck på den kategori du vill ha hjälp med, som sport, casino, livecasino och esport så finna dessa två längst ner på hemsidan.  
Vanligtvis så tar det en till två dagar beroende på vilken uttagningsalternativ du har använt dig av.

Alla testrapporter om Betway

ÄmneBetway Test
RecensionBetway Recension
BonusBetway Bonus


Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]